Pieter De Crem. Foto Photonews.

Pieter De Crem. Foto Photonews.

Uncategorized

Pieter De Crem scherp voor aanpak coronacrisis: “Informatieuitwisseling voldeed niet”

/

Voormalig minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) heeft in de Kamercommissie over de coronacrisis vandaag kritiek geuit op de FOD Volksgezondheid. Volgens De Crem ging ons land in het begin van de coronacrisis in de fout omdat informatiedoorstroming van de FOD Volksgezondheid niet voldoende was.

In het begin van de coronacrisis, inmiddels ruim een jaar geleden, werd beslist dat de FOD volksgezondheid de leiding kreeg over de crisis. Het Nationale Crisiscentrum, zoals het woord al zegt gespecialiseerd in het bestrijden van crises, kreeg daardoor weinig tot geen informatie over de crisis. Dat is een kapitale fout geweest, zei Pieter De Crem vandaag in de bijzondere Kamercommissie COVID-19.

Pas enkele weken later werd de federale fase uitgeroepen en kreeg het Nationale Crisiscentrum dus wel de leiding over de coronacrisis. De informatiedoorstroming was tot op dat moment echter gebrekkig, waardoor kostbare weken verloren gingen in het begin van de coronacrisis.

De bijzondere Kamercommissie die de federale aanpak van de coronacrisis analyseert, loopt inmiddels bijna ten einde. Drie gastsprekers zullen daarin nog hun opwachting maken, waaronder voormalig minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) en viroloog Marc Van Ranst.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen