Ouders en organisaties verzamelen voor de school - Foto: The Daily Mail Online

Ouders en organisaties verzamelen voor de school - Foto: The Daily Mail Online

Uncategorized

Protest nabij Britse school nadat godsdienstleerkracht cartoon van Profeet Mohammed toont: politie kwam ter plaatse

Niels Geerinck

Aan de poort van een school in het stadje Batley in Yorkshire is een menigte van boze ouders en moslimorganisaties bijeengekomen. De boze menigte is daar samengekomen na een algemene oproep. Op de school zou een leerkracht een afbeelding van de Profeet Mohammed laten zien hebben tijdens zijn les. Dat meldt de lokale krant de Yorkshire Live.

Door het voorval moest de school noodgedwongen wachten tot 10 uur om de lessen van start te kunnen laten gaan. Woensdagavond werd een oproep tot protest via sociale media gelanceerd. Samen met die oproep werd meteen het ontslag van de betrokken leerkracht geëist.

Excuses van de school

De schooldirecteur stuurde deze ochtend een e-mail met verontschuldigingen naar alle ouders van de betrokken leerlingen. “De school wil de ouders bedanken die op 22 maart contact hebben opgenomen en hun bezorgdheid hebben geuit over de karikatuur die tijdens de les godsdienst gebruikt is. Na onderzoek was het duidelijk dat het volkomen ongepast was en de capaciteit had om leerlingen en andere leden van onze schoolgemeenschap ernstig te beledigen. Hiervoor willen wij ons oprecht en volledig verontschuldigen.”, zo klinkt het in de mail van de directie.

Eis tot ontslag

Tijdens het protest kwam de plaatselijke Imam de menigte toespreken. In zijn toespraak liet hij weten dat de betrokken leerkracht intussen al ontslagen is. Over het ontslag heerst wel nog veel onduidelijkheid en is er nog geen bevestiging. Volgens enkele aanwezigen zou het niet de eerste keer zijn dat de leerkracht een ‘aanstootgevende’ cartoon gebruikt in zijn lessen. De school liet al officieel weten dat het een grondige herziening van het Godsdienst-curriculum dat ze aanbieden op de planning heeft staan.

Door de toestroom van mensen moest de politie de straat volledig afsluiten. Er werden ook enkele nummerplaten van politievoertuigen ontvreemd. Voor de rest bleef het alsnog rustig.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Protest nabij Britse school nadat godsdienstleerkracht cartoon van Profeet Mohammed toont: politie kwam ter plaatse”

Plaats een reactie

Delen