Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo). Foto Photonews

Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo). Foto Photonews

Uncategorized

‘Raamregel’ op de trein geldt enkel naar de kust

Wijnand Meeus

De maatregel die werd ingevoerd om verspreiding van het coronavirus op de trein tegen te gaan, blijft voor vele onduidelijk. Eerst werd gezegd dat personen boven de twaalf die met de trein reizen met een toeristische bestemming enkel nog aan het raam mochten zitten. Maar nu blijkt dat dat alleen maar geldt voor treinen die naar de kust rijden. Voor treinen die van de kust terugkomen zijn er geen regels.

Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) kreeg de bevoegdheid om de treinregel naar eigen behoren in te vullen. Daarbij besliste hij dat de ‘raamregel’ voor personen boven de twaalf zal ingevoerd worden op treinen naar de kust. Maar dan ook enkel op treinen die naar de kust rijden, op de terugweg is er geen probleem.

Reizigersorganisatie TreinTramBus stelt zich vragen bij de maatregel. “Mensen enkel aan het raam laten zitten, is een absurde maatregel. Want als je mensen nu geschrankt laat zitten, zitten ze verder uit elkaar dan vlak tegenover elkaar”, zegt woordvoerder Peter Thoelen aan VRT. Daarnaast vindt hij het vooral raar dat de regel enkel geldt wanneer men naar de kust reist. “Want ‘s avonds zit er telkens meer volk in de trein dan ‘s ochtends, wanneer de mensen meer gespreid kustwaarts vertrekken.”

Voor de controle op de nieuwe maatregel zullen op de stations extra stewards worden ingezet om de reizigersstromen te beheren. Ook de politie zal indien nodig versterking bieden. NMBS komt volgende week met meer informatie in verband met de praktische regeling.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

3 gedachten over “‘Raamregel’ op de trein geldt enkel naar de kust”

  1. Soms vraag ik mij af of absurditeit een vereiste is om in de politiek te gaan. Dergelijke idiote maatregelen kunnen zo uit de fantasie komen van kinderen in de speeltuin. Triestig niveau.

Plaats een reactie

Delen