‘De Roze Leeuw’ richt Vlaamse afdeling op: “Groot draagvlak in Vlaanderen”

De Roze Leeuw. Facebook

Uncategorized

Raoul Hedebouw (PVDA): “Wij staan 300 procent achter de nationale staking”

Niels Geerinck

PVDA-factievoorzitter in de Kamer van Volksvertegenwoordigers Raoul Hedebouw laat weten dat ook zijn partij “voor 300 procent” achter de oproep tot staking staat. Het waren de christelijke en socialistische vakbonden die vorige week opriepen tot een nationale staking. Deze staking zal plaatshebben op 29 maart.

De uitlatingen van Hedebouw komen er als een reactie op de uitspraken van PS-voorzitter Paul Magnette. Die liet al weten dat hij de aangekondigde staking volmondig steunt. “Als de PS voor 200 procent achter de oproep staat, kan ik enkel zeggen dat wij er voor 300 procent achter staan”, aldus Hedebouw die te gast was bij de radiozender Bel-RTL. Volgens hem zijn de uitlatingen van Magnette “goed nieuws” en dat hij voor het eerst “een PS ziet in de regering die op deze manier een oproep tot nationale staking ondersteunt”.

Tenslotte hoopt Hedebouw dat de PS geen “hypocriet discours” aanheft maar dat Magnette ook binnen de federale regering durft pleiten voor een herziening van de wet omtrent het concurrentievermogen van ondernemingen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Raoul Hedebouw (PVDA): “Wij staan 300 procent achter de nationale staking””

Plaats een reactie

Delen