Brussels Airport (Shutterstock)

Brussels Airport (Shutterstock)

Uncategorized

Reissector wil vanaf 1 april niet-essentiële reizen terug laten doorgaan

Axelle Bostoen

SOS Travel: #SaveOrSink, een vereniging van reisorganisatoren, reisagenten en touroperators, vraagt de federale regering om perspectief. Ze pleiten voor een heropening van de grenzen voor niet-essentiële reizen.

“Wij willen perspectief: als dat kan voor de horeca, dan ook voor de reissector”, zegt Christel Somers, woordvoerder van SOS Travel: #SaveorSink, en zaakvoerder van reisoperator Montana. “Als wij moeten wachten tot iedereen gevaccineerd is, dan blijft de reissector nog een hele tijd gesloten”.

Volgens de vereniging is het belangrijk om de grenzen te heropenen voor niet-essentiële reizen. Zo kan de sector vouchers voor geannuleerde reizen omzetten in nieuwe reserveringen en een deel van de zomer redden.

Heropeningsplan

Maandag zat SOS Travel: #Save rSink samen en besloot de vereniging om niet van plan te veranderen. “We hebben een boekingsstop aangekondigd tot 1 april. We wilden de regering tegemoetkomen in het verbod op niet-essentiële reizen. Dat was ook duidelijk voor de reissector: geen nieuwe afreizen te boeken tot 1 april. Maar nu wordt het tijd dat de heropstart er komt”, zegt woordvoerder Somers.

Het plan was om vanaf april ‘weer vakantiereizen in alle veiligheid en vertrouwen te kunnen laten doorgaan’. Maar dat was buiten de federale regering gerekend, die op het Overlegcomité van 5 maart besliste om het verbod op niet-essentiële reizen onder voorbehoud aan te houden tot 18 april, de laatste dag van de paasvakantie.

Het reisverbod vervangen door een verplichte tiendaagse quarantaine na de reis, biedt volgens Somers geen oplossing. De vrees leeft dat mensen niet op reis zullen gaan, zolang er een quarantaineperiode aan verbonden wordt en dat de reissector zo de facto gesloten blijft.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Axelle Bostoen (1998) heeft oog voor bestuur en beleid. Ze is vooral geïnteresseerd in wat er bij de burger speelt en houdt zich bezig met cultuur, dierenwelzijn en de invloed van de staat op de markt en de gemeenschappen.

Plaats een reactie

Delen