De Belgische grens. Foto Shutterstock

De Belgische grens. Foto Shutterstock

Uncategorized

Reisverbod wordt na paasvakantie opgeheven

Simon Segers

Op dit moment zijn alle niet-essentiële reizen naar het buitenland voor mensen woonachtig in België bij ministerieel besluit verboden. Minister van Binnelandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) publiceerde in het Belgisch Staatsblad een nieuwe versie van het ministerieel besluit. Hierin wordt vanaf 19 april onder andere het reisverbod opgeheven.

Concreet betekent dit dat wie zijn hoofdverblijfplaats in België heeft opnieuw mag reizen binnen de EU, hoewel dit sterk wordt afgeraden. Personen van buiten de EU mogen voorlopig België nog niet binnen. Wanneer men terugkeert van een rode zone en daar meer dan 48 uur verbleef, moet men zich verplicht laten testen en in quarantaine.

Het reisverbod is reeds van 27 januari van kracht en werd meermaals verlengd. Het was de bedoeling om dit tijdens het overlegcomité van afgelopen vrijdag op te heffen. Premier De Croo (Open VLD) verklaarde voor de geplande versoepelingen “de pauzeknop in te drukken” zodat het reisverbod dus nog een laatste maal verlengd wordt. De eerste minister liet al weten dat er na de paasvakantie nieuwe manieren beschikbaar zullen zijn om het naleven van de verplichte testing en quarantaine te controleren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

1 gedachte over “Reisverbod wordt na paasvakantie opgeheven”

Plaats een reactie

Delen