Betoger gooit molotovcocktail naar de politie in Athene. Foto Shutterstock

Betoger gooit molotovcocktail naar de politie in Athene. Foto Shutterstock

Uncategorized

Rellen in Athene na betoging tegen politie

Simon Segers

In Athene kwamen gisterenavond 5.000 mensen op straat om te betogen tegen politiegeweld. Dit naar aanleiding van een hardhandig optreden tegen enkele families die de coronamaatregelen niet zouden gerespecteerd hebben.

De rellen zouden begonnen zijn toen een 200-tal gemaskerde betogers zich richting Nea Smyrni, een buitenwijk van Athene, begaven. Zondag werd een jongeman hier tijdens een controle van de coronamaatregelen met een wapenstok geslagen. Omstaanders filmden het incident en de beelden ging viraal op het internet. De politie verklaart dat de agenten werden aangevallen door dertig personen, maar de buurtbewoners ontkennen dat er sprake is van enige uitlokking. Het parket heeft een onderzoek geopend naar de agent die de slagen toediende.

De betogers bekogelden het commisariaat met molotovcocktails en stenen, waarop de politie reageerde door een waterkanon in te zetten en traansgas te gebruiken. Een agent raakte zwaargewond aan het hoofd en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis reageerde dat “Blinde woede tot niets leidt”. Griekenland zit ondertussen al 4 maanden in een strenge lockdown. In de week gaat een avondklok in om 21u en in het weekend zelfs om 19u. De heftige manifestaties zijn vermoedelijk ook een reactie op de strenge maatregelen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen