Brussels Justitiepaleis. Foto VRT.

Brussels Justitiepaleis. Foto VRT.

Uncategorized

Renovatie Brussels Justitiepaleis duurt zo lang dat nu zelfs de stellingen gerenoveerd moeten worden

/

Ongeveer 40 jaar, zo lang wacht men al op de geplande renovatiewerken aan het Brusselse Justitiepaleis. Dat is zo lang dat nu zelfs de stellingen voor de renovatie gerenoveerd moeten worden. Kostprijs: 1,5 miljoen euro.

“De stellingen aan de voorgevel van het justitiepaleis zijn begin jaren 2000 gezet om te voorkomen dat er stenen zouden vallen op de bezoekers van het Justitiepaleis”, vertelt Johan Vanderborght van de Regie der Gebouwen aan VRT NWS. Binnenkort zouden de renovatiewerken aan het Justitiepaleis, die dus al sinds de jaren 1980 gepland zijn, eindelijk beginnen. Maar eerst moeten de stellingen gerenoveerd worden.

“Nu zullen die stellingen aangepast worden zodat ze gebruikt kunnen worden voor restauratiewerken. Dus, alle buizen worden gecontroleerd en we gaan kijken of de planken op de stellingen nog altijd bruikbaar zijn. We gaan ook extra planken toevoegen.” Die stellingen zijn eigendom van de overheid, en de renovatie daarvan wordt dus ook betaald door de overheid en uiteindelijk belastingbetaler. Dat zal naar schatting 1,5 miljoen euro kosten.

Een stellingvrij Justitiepaleis met nieuwe gevels wordt verwacht tegen 2030 en zal nog ongeveer 87 miljoen euro kosten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen