Foto Shutterstock

Uncategorized

Rijscholen verzegeld omdat ze juiste antwoorden rijexamen gaven via oortjes en camera

Wim De Smet

In Antwerpen heeft de politie twee rijscholen verzegeld die fraudeerden bij het theoretisch rijexamen. De klanten kregen oortjes en een verborgen camera mee zodat ze de juiste antwoorden kregen ingefluisterd. Kostprijs van de opleiding: tussen 1.000 en 1.500 euro.

De politie werd in februari een eerste keer getipt over de frauduleuze praktijken. Na een grondig onderzoek werd deze week een arrestatie-eenheid met een hondenteam naar de scholen gestuurd. In het district Deurne werden vijf huiszoekingen verricht. Tijdens die invallen werden drie vrouwen en een man aangehouden. Het gaat om de twee zaakvoerders en twee medewerkers van de rijscholen.

Verborgen camera

De speurders troffen ook 15.000 euro cash geld aan, 14 gsm’s, 10 laptops, 6 computers en 11 kledingstukken met verborgen camera’s en kleine zendertjes. De rijscholen werden meteen verzegeld en de verdachten worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

De politie tilt zwaar aan de feiten omdat de klanten “zonder enige voorbereiding de kans kregen om met de wagen de Antwerpse straten onveilig te maken”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wim De Smet (°1970, Asse) was meer dan 20 jaar dienst als journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij is altijd op zoek naar nieuws.

Plaats een reactie

Delen