Ivan De Vadder: "De keuze voor Alexander De Croo als premier was een vergissing"

Wetstraatjournalist Ivan De Vadder. VRT

Uncategorized

Schutter supermarkt Colorado geïdentificeerd als Ahmad Al Aliwi Alissa

Simon Segers

In Boulder, Colorado vond maandag een schietpartij plaats in een supermarkt. Op live televisie was te zien hoe agenten een gewonde man wegvoerden en de politie bevestigde dat de dader opgepakt was en medische verzorging kreeg. De schutter is nu geïdentificeerd als een 21-jarige Amerikaan van Syrische afkomst.

Tijdens de schietpartij op de King Soopers-supermarkt lieten 10 mensen, waaronder één agent, het leven. De dader had zonder een woord te zeggen het vuur geopend met een AR-15 aanvalsgeweer. Hij is nu geïdentificeerd als Ahmad Al Aliwi Alissa, een Syriërs die op 3-jarige leeftijd naar de VS kwam en ondertussen een genaturaliseerd Amerikaan is. Hij wordt aangeklaagd voor 10 gevallen van moord met voorbedachte rade, zijn motief is voorlopig echter nog onbekend.

Strengere wapenwetgeving

President Biden legt de schuld bij de wapenwetgeving. Hij wil werk maken van ‘universal background checks’. Dit betekent dat alle wapenverkoop geregistreerd zou worden door de overheid en er dus telkens een onderzoek zou plaatsvinden naar de achtergrond van potentiële kopers. In het verleden raakte dit wetsvoorstel niet door het Congres, voornamelijk door tegenstand van de Republikeinen. Biden wil ook ‘aanvalswapens’ verbieden. Er zijn reeds 22 staten waar ‘universal background checks’ verplicht zijn, waaronder in Colorado.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

2 gedachten over “Schutter supermarkt Colorado geïdentificeerd als Ahmad Al Aliwi Alissa”

Plaats een reactie

Delen