Horeca heropent vanaf 1 mei. Foto Photonews.

Horeca heropent vanaf 1 mei. Foto Photonews.

Uncategorized

Socialistische vakbond boos over heropening horeca op 1 mei: “Dag van de Arbeid gekaapt”

/

De socialistische vakbond ABVV is niet opgezet met het feit dat de horeca weer de deuren zou mogen openen op 1 mei. Dat is immers de Dag van de Arbeid, een belangrijke feestdag voor de socialisten. Volgens hen wordt die dag nu “gekaapt”.

Naast de eerste kleine versoepelingen werd vandaag voor het eerst ook een planning gegeven over de versoepelingen de komende weken en maanden. Eén van die versoepelingen die op veel gejuich wordt onthaald is de heropening van de horeca op 1 mei. Maar niet iedereen is daar zo blij mee. Caroline Copers, algemeen secretaris van socialistische vakbond ABVV, trekt van leer tegen die beslissing op Twitter.

“1 mei is de Dag van de Arbeid, niet de dag van de horeca”, briest Copers.“Goed dat er perspectief is voor de sector en zijn werknemers maar 1 mei laten we niet kapen.” Ze krijgt een storm aan negatieve reacties op haar tweet. “Ja, jij hebt waarschijnlijk liever dat er niemand werkt. Dan kan je vetbetaalde job blijven bestaan. Hoe durf je zoiets schrijven nadat die mensen 6.5 maand zullen dicht geweest zijn. Maar ja, dat zijn zelfstandigen hé, onbelangrijk voor jou”, reageert iemand onder meer. “Ik voel plaatsvervangende schaamte bij deze tweet.”

https://twitter.com/ABVV_CCopers/status/1367906049282412554

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Socialistische vakbond boos over heropening horeca op 1 mei: “Dag van de Arbeid gekaapt””

Plaats een reactie

Delen