Sophie Wilmès en Marc Van Ranst (Photonews)

Sophie Wilmès en Marc Van Ranst (Photonews)

Uncategorized

Sophie Wilmès: “Islamitische Staat vormt opnieuw een bedreiging”

Wijnand Meeus

“De voorbije maanden is gebleken dat onze gemeenschappelijke vijand zich aanpast en zelfs opnieuw een bedreiging vormt”, zei minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès vandaag tijdens een ministeriële vergadering van de Internationale Coalitie tegen Islamitische Staat.

Vandaag vergaderden 32 staten van de Internationale Coalitie tegen Islamitische Staat over de dreiging die de terreurgroep nog vormt. Officieel is het kalifaat verslagen, maar IS is niet volledig verdwenen en blijft daarom een bron van dreiging. De Coalitie benadrukt de strijd te willen blijven aangaan.

Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès zat de vergadering samen met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken voor. De minister benadrukt dat de IS opnieuw een grote bedreiging vormt. “We moeten voorzichtig blijven: Daesh (Islamitische Staat) is niet verslagen. De voorbije maanden is gebleken dat onze gemeenschappelijke vijand zich aanpast en zelfs opnieuw een bedreiging vormt”, klonk het.

“Zoals de aanslagen van 2016 aangetoond hebben, kan de veiligheid van de Belgische bevolking rechtstreeks afhangen van internationale ontwikkelingen”, ging ze nog verder. Wilmès zegt dat de strijd tegen het terrorisme voor het Belgische buitenlands beleid een prioriteit blijft.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

2 gedachten over “Sophie Wilmès: “Islamitische Staat vormt opnieuw een bedreiging””

  1. Wie vormt de grootste binnenlandse bedreiging voor onze vrije meningsuiting en de rechtstaat: de Islamitische staat in Afrika of de OVLD (De Croo, Somers) en de MR (Bouchez)? Ik gok op de geradicaliseerde liberale ploutocratie.

Plaats een reactie

Delen