Sp.a-lid en directeur De Voorzorg door onderzoeksrechter aangehouden wegens corruptie

Foto: Sp.a. Sp.a-lid en directeur De Voorzorg door onderzoeksrechter aangehouden wegens corruptie

Uncategorized

Sp.a-lid en directeur De Voorzorg door onderzoeksrechter aangehouden wegens corruptie

/

Tony Coonen, directeur bij De Voorzorg Limburg en actief lid van de sp.a, werd zonet officieel aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van corruptie. Gisteren werd Coonen samen zijn boekhouder en immomakelaar opgepakt in het kader van een corruptie-schandaal rond projectontwikkelaars, het trio ontkent alles.

Bij de laatste verkiezingen in 2019 was Tony Coonen nog lijstduwer voor de socialisten in Limburg, nu lijkt de topman van mutualiteit De Voorzorg in nauwe schoentjes te zitten. Coonen wordt door het parket gezien als één van de spilfiguren in een corruptie-zaak waarbij panden van de mutualiteit verkocht werden aan bevriende projectontwikkelaars. In ruil daarvoor zouden Coonen en zijn kompanen persoonlijke gunsten hebben ontvangen.

Gisteren werd Tony Coonen opgepakt samen met zijn rechterhand Dirk M. en Daan M., een immomakelaar. Ze worden officieel verdacht van corruptie en witwassen, maar zouden dat allemaal ontkennen. De onderzoeksrechter lijkt echter over voldoende zogenaamde elementen à charge te beschikken tegen het trio. Zonet raakte bekend dat de onderzoeksrechter de aanhouding van de drie verdachten heeft bevolen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen