Darya Safai (N-VA) (Photonews)

Darya Safai (N-VA) (Photonews)

Uncategorized

Staatsveiligheid betreurt tendentieuze berichtgeving over echtgenoot Darya Safai

Pieter Van Berkel

De Staatsveiligheid betreurt de tendentieuze berichtgeving over beschuldigingen van visafraude door Saeed Bashirtash, echtgenoot van N-VA-Kamerlid Darya Safai.

Vorige week schreef De Morgen dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) melding maakte van Bashirtash bij het federaal parket. Er werd verwezen naar een nota, waarin gewag wordt gemaakt van geruchten binnen de Iraanse gemeenschap en sociale media over fraude met humanitaire visa voor Iraanse opposanten.

De Veiligheid van de Staat (VSSE) merkt op dat het om een uiterst genuanceerde nota ging. De VSSE vernam de geruchten naar eigen zeggen slechts in de marge van haar onderzoeken. Die geruchten werden niet verder onderzocht omdat het niet onder de bevoegdheden van de VSSE valt.

“Intra-Iraanse politieke afrekeningen”

In de nota werd de piste vermeld dat de geruchten gebruikt konden worden “om personen te beschadigen in het kader van intra-Iraanse politieke afrekeningen”.

“Omdat we konden vermoeden dat de geruchten rond de vermeende visafraude mogelijk onze beleidsvoerders, andere administraties of de media zouden bereiken via andere kanalen, vond de VSSE het belangrijk om in de nota twee elementen tegen elkaar af te zetten”, reageert de VSSE. “Enerzijds de mogelijke fraude, anderzijds het mogelijk gebruik van deze geruchten om personen te beschadigen in het kader van intra-Iraanse politieke afrekeningen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

2 gedachten over “Staatsveiligheid betreurt tendentieuze berichtgeving over echtgenoot Darya Safai”

  1. Gelijk heeft u. Zelfs de Vlaamse regering volgt onder invloed/druk van Vlaams minister Bart Somers een anti-Vlaams en inciviek beleid in Vlaanderen. Het is een coalitie van losers (CD&V en OVLD) tegen Vlaanderen.
    De politieke samenstelling van de Vlaamse regering is niet de reflectie van de jongste verkiezingsresultaten. De kiezer vraagt zich dan ook terecht af of N-VA vervelt is toch een Belgische ordinaire systeem partij. De eventuele vaststelling dat een meerderheid niet haalbaar was met alleen het VB, is en mag nooit een excuus zijn om met Vlaams hatende politieke partijen (OVLD) in Vlaanderen een anti-Vlaams beleid te gaan voeren.

Plaats een reactie

Delen