Adviseur islamofobie Britse overheid ontslagen vanwege steun voor boycot film 'The Lady of Heaven'

Imam Qari Asim. Schermafbeelding: YouTube.

Uncategorized

Steven Van Gucht: “Het ergste achter de rug als we deze golf verslaan”

Simon Segers

Viroloog Steven Van Gucht gelooft dat als we de derde golf verslaan het ergste voorbij is en de lente in zicht is. Hij benadrukt dat het volgen van de maatregelen hiervoor cruciaal is, ook voor gevaccineerden.

“We zijn aanbeland in een moeilijke fase van de pandemie. We zijn het allemaal moe en het is moeilijk. Ik geloof echt dat als we deze golf verslaan, we het ergste achter de rug hebben. Het vaccin en de lente zijn in zicht. Maar de zorgsector rekent nu op ons om de cijfers af te remmen.”, aldus Van Gucht. De nieuwe maatregelen die het overlegcomité woensdag nam, kwamen er naar aanleiding van de slechte coronacijfers. De viroloog ziet wel dat de stijging de afgelopen vier dagen is afgenomen.

Ook gevaccineerden moeten de maatregelen blijven volgen. “U maakt zelf weinig risico op complicaties en ernstige ziekte, maar het is niet uitgesloten dat u besmet wordt en het virus doorgeeft aan iemand anders. Blijf afstand houden en volg ook de regels rond quarantaine.”, vervolgde Van Gucht. Volgens de huidige trend zou de drempel van 1.000 bezette bedden op intensieve zorgen op 12 april bereikt worden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

1 gedachte over “Steven Van Gucht: “Het ergste achter de rug als we deze golf verslaan””

Plaats een reactie

Delen