Stille wake in Beveren ter nagedachtenis van de vermoorde David Polfliet (41)

Foto: Shutterstock. Illustratie. Stille wake in Beveren ter nagedachtenis van de vermoorde David Polfliet (41)

Uncategorized

Stille wake in Beveren ter nagedachtenis van de vermoorde David Polfliet (41)

Kristof Luypaert

In het buurtpark Hof ter Welle is maandagavond een herdenking gehouden voor David Polfliet (41). De man is het afgelopen weekend op gruwelijke wijze vermoord. Het initiatief is genomen door Tom Goossens. De stille wake is bijgewoond door zo’n vijftigtal leden van de holebi-gemeenschap en door heel wat vrienden en sympathisanten.

“We moeten dit momentum nemen om een signaal te geven”, zei Goossens aan Het Laatste Nieuws. “Ik heb niet afgewacht en heb zelf het voortouw genomen om een wake te houden. Ik ben hier in de buurt namelijk opgegroeid. Zelf ben ik altijd heel openlijk voor mijn homoseksualiteit uitgekomen. Ik ben echter later verhuisd naar Antwerpen. Dat is iets wat veel holebi’s doen, ze zoeken een grootstad op. Misschien dat we dat beter niet zouden doen. Deze gruwelijke daad bewijst dat er toch nog werk aan de winkel is.”

Toch brengt Goossens een hoopvolle boodschap. “Ik zie deze gebeurtenissen als een verschrikkelijk zware storm, maar tegelijk weet ik dat er morgen een regenboog volgt en nadien zonneschijn. Hopelijk brengt dit drama iets teweeg en komt er meer verdraagzaamheid.”

Ook Mister Gay Belgium Joren Houtevels was aanwezig op de herdenking. Volgens Wim Raes, voorzitter van de vzw TISZO, een vereniging van holebi’s en transgenders uit het Waasland, zijn veel mensen in hun gemeenschap bang om klacht in te dienen bij de politie. Hij pleit dan ook om “de drempel om eender welke vorm van homofobie te melden” te verlagen en roept de overheid op een uniforme wetgeving te creëren met een betere controle op datingapps en -sites.

De hele dag door betuigden heel wat politici hun medeleven met de familie en nabestaanden van het slachtoffer.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

1 gedachte over “Stille wake in Beveren ter nagedachtenis van de vermoorde David Polfliet (41)”

  1. Ik vraag al jaren dat de leeftijdsgrens voor het jeugdrecht wordt verlaagd.
    Deze criminelen moeten worden uit handen gegeven en berecht als volwassenen. Maar dit past natuurlijk niet in het kraam van links. Justitie zou zich beter bezighouden met dit soort crapuul, dan te zoeken of ze geen Vlaams-nationalist kan vervolgen.

Plaats een reactie

Delen