Boris Johnson. Foto Photonews.

Boris Johnson. Foto Photonews.

Uncategorized

Succesvolle vaccinatiecampagne VK in schril contrast met EU: ongeveer helft bevolking al gevaccineerd

/

In ons land werd onlangs de mijlpaal van 1 miljoen vaccins gevierd, maar in het Verenigd Koninkrijk hebben nu al ruim 30 miljoen inwoners hun eerste vaccin gekregen. Daarmee is de meerderheid van de volwassenen er nu al gevaccineerd. Ter vergelijking: in België is dat iets meer dan 10%.

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) verwijst vaak naar de EU wanneer het gaat over de moeizame vaccinatiecampagne in ons land. De EU zorgt immers voor de verdeling van de vaccins en dus zijn wij afhankelijk van de EU voor de hoeveelheid en snelheid waarmee we vaccins krijgen, ondanks dat ze vaak in ons land gemaakt worden.

VK doet beter dan EU

Wie een blik werpt op de cijfers per land wat betreft gevaccineerden, merkt inderdaad op dat de best scorende landen niet tot de EU behoren. Het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld, sinds kort geen lid meer van de EU en dus niet meer gebonden tot EU-afspraken en de verdeling van vaccins, doet het significant beter dan alle Europese landen.

Het Verenigd Koninkrijk bereikte vandaag de kaap van 30 miljoen inwoners die hun eerste vaccin hebben gekregen. Dat is zo’n 57% van alle volwassenen. Daarnaast kregen ook al ruim 3,5 miljoen inwoners een tweede prik en zijn zij dus volledig gevaccineerd. Omdat de vaccinatiecampagne er zo vlot gaat, wil het VK in september al beginnen met iedereen een derde prik te geven die nog meer zekerheid moet bieden. In totaal gaven ze al 50 dosissen per 100 inwoners.

In vergelijking met België, maar ook de best scorende Europese landen, doet het VK het vele malen beter. Ons land en de meeste andere EU-landen staan momenteel op ongeveer 15 toegediende dosissen per 100 inwoners.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Succesvolle vaccinatiecampagne VK in schril contrast met EU: ongeveer helft bevolking al gevaccineerd”

Plaats een reactie

Delen