Thierry Baudet (FvD) - Afbeelding: Shutterstock

Thierry Baudet (FvD) - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Talkshowhost Jinek uit spijt na incident met Baudet: “Enorm veel schade toegebracht aan dit programma”

Niels Geerinck

De opmerkelijke bijdrage van cabaretier Martijn Koning over Thierry Baudet heeft erg veel schade veroorzaakt. Dat geeft de presentatrice van het programma toe in verschillende interviews en via sociale media. “Het was een fair en hard gesprek aan tafel, tot de laatste vijf minuten. Toen veranderden de spelregels en was het niet meer eerlijk”, zo laat Jinek weten in het Nederlands Algemeen Dagblad.

Aan het einde van het praatprogramma donderdagavond verliet Thierry Baudet de tafel tijdens de ‘roast’ van cabaretier Martijn Koning. In de bijdrage van Koning werden persoonlijke verwijten gemaakt over de afkomst van Baudet. Ook zijn kiezers en verloofde Davide werden niet ontzien. De uitspraken zorgden ook bij de andere aanwezigen voor een heel vreemd gevoel “ik zat te wachten op een kantelpunt, maar ik hoorde alleen maar nare dingen en dacht: wanneer verandert dit? Ik ben niet iemand die snel op haar mondje is gevallen, maar ik was wel even stil”, aldus de presentatrice.

Een poging tot verzoening

Na afloop van het programma nam Jinek contact op met Baudet, om haar excuses aan te bieden. Baudet liet blijken ontsteld zijn omwille van zijn verloofde die erbij werd betrokken. Om in de toekomst zulke voorvallen te vermijden wil Jinek op voorhand weten wat voor bijdrage haar gasten zullen leveren. Zo wist zij naar eigen zeggen niets over de inhoud die Koning zou brengen omdat hij had geweigerd om op voorhand iets te delen met haar of de redactie.

Steun aan Baudet

Heel wat mensen begrijpen de beslissing van Baudet om de tafel te verlaten. “De enige keer dat ik Thierry Baudet gelijk gaf bij Jinek was toen hij wegliep bij de laffe pseudo-roast van Martijn Koning”, schreef Nederlands radiopresentator Jochem van Gelder. Ook de huiscolumniste van het Nederlands Algemeen Dagblad was erg scherp voor het optreden van Koning en uitte haar begrip voor het vertrek van Baudet. “Hij had het eerlijk gezegd nog lang volgehouden, vond ik. Koning had zichzelf dan ook overtroffen. Wie dacht dat zijn oudejaarsconference van 2019 het dieptepunt van de Nederlandse cabaretgeschiedenis was, heeft duidelijk zijn ‘roast’ van Baudet niet gezien”, aldus Angela de Jong in het AD.

Trending op Twitter

Na afloop van de uitzending ging de hashtag #Kijkgeenjinek trending op Twitter. Met de hashtag roepen Twitteraars op niet meer naar het programma te kijken. Toch viel de oproep vooralsnog in dovemans oren. De uitzending van gisterenavond trok alweer 1,2 miljoen kijklustigen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen