Tesla-baas Elon Musk. Shutterstock

Tesla-baas Elon Musk. Shutterstock

Uncategorized

Tesla-baas Elon Musk aangeklaagd wegens “grillige” tweets

Anton Schelfaut

Een investeerder heeft Tesla-baas Elon Musk aangeklaagd vanwege zijn gedrag op Twitter. Zijn “grillige” tweets zouden het bedrijf hebben blootgesteld aan hoge juridische risico’s en miljardenverliezen. Dat schrijft De Standaard.

De “grillige” tweets van Elon Musk zouden zware gevolgen kunnen hebben voor de toekomstige financieringsmogelijkheden van Tesla. Zo valt te lezen in de 105 pagina’s tellende aanklacht, die de rechtbank in Delaware vrijdag openbaar maakte.

In 2018 legde de Amerikaanse beurswaakhond SEC Musk al een miljoenenboete op. Hij werd ervan beschuldigd beleggers misleid te hebben door te tweeten over een mogelijke beursexit van Tesla. Daardoor moest hij ook opstappen als voorzitter van de raad van bestuur van zijn bedrijf.

Sindsdien mag hij ook niet meer tweeten over koersgevoelige onderwerpen rond Tesla zonder toestemming van een jurist. Daarbij gaat het onder andere om de financiën van de automaker, productiecijfers en de aan- of verkoop van aandelen door Musk. 

Toch plaatste Musk in mei vorig jaar nog een tweet waarin hij schreef dat “naar mijn mening de prijs van een aandeel Tesla te hoog is”. Daardoor verloor zijn bedrijf op één week tijd bijna 12 miljard euro aan waarde.

Enkele weken geleden joeg Musk met een tweet het aandeel van GameStop de hoogte in. Op die manier werkte hij mee aan de gecoördineerde aanval van particuliere beleggers. Eerder sprak Musk op sociale media ook over Bitcoin, waardoor de koers van die cryptomunt steeg.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen