Bart Somers & Theo Francken (Photonews)

Bart Somers & Theo Francken (Photonews)

Uncategorized

Theo Francken haalt hard uit naar “progressieve waard” Bart Somers

Pieter Van Berkel

N-VA-Kamerlid Theo Francken haalt hard uit naar Vlaams minister van Gelijke Kansen Bart Somers (Open Vld). De N-VA’er beschuldigt Somers van “politieke recuperatie”, nadat deze het Vlaams Belang viseerde in een debat over de moord op David Polfliet.

Tijdens een debat over de moord op Polfliet in het Vlaams Parlement maakte Somers van de gelegenheid gebruik om uit te halen naar het Vlaams Belang. “Als er een partij is in dit land die signalen uitzendt die minstens heel betwistbaar kunnen zijn vanuit het perspectief gelijke rechten, dan is het wel het Vlaams Belang”, zei Somers woensdag.

Daarop haalde hij een tweet van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken uit 2011 aan. “In 2011 zegt hij – op het moment dat Elio Di Rupo eerste minister wordt – dat het niet zijn regering is”, zo citeerde Somers Van Grieken. “Omdat Di Rupo een socialist is, omdat hij geen Nederlands spreekt, omdat hij een immigrant is, maar ook omdat hij gay is. In het hoofd van de partijvoorzitter kan iemand met een seksueel andere geaardheid geen eerste minister zijn, is het niet wenselijk dat een holebi eerste minister wordt.”

“Progressieve waard”

Maandag haalde Francken in een Facebookpost, waarin hij “de politieke recuperatie van de afgelopen week” overschouwt, hard uit naar de minister van Gelijke Kansen.

“Eerst was er Bart Somers die het nodig vond om naar aanleiding van de gewelddadige dood van een homo in Beveren het VB te viseren in het Vlaams Parlement”, schrijft Francken. “Zwaaiend met een zelfgemaakte pancarte, riep hij het VB uit tot een bende homohaters. Zelfs de ouders van het slachtoffer riepen op om de tragische dood van hun zoon niet te misbruiken. Dat was buiten progressieve waard Bart Somers gerekend. Wie zich zijn uithaal herinnert naar aanleiding van de asielbrand in Bilzen, weet dat hij niet aan zijn proefstuk toe is.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

2 gedachten over “Theo Francken haalt hard uit naar “progressieve waard” Bart Somers”

Plaats een reactie

Delen