Matt Gaetz. Foto Photonews. © Paul Hennessy/Polaris/Photo News - 07081233

Matt Gaetz. Foto Photonews. © Paul Hennessy/Polaris/Photo News - 07081233

Uncategorized

Trumpbondgenoot Matt Gaetz in vizier wegens “seksueel misbruik”

Ruben Notteboom

Er loopt momenteel een federaal politieonderzoek tegen Matt Gaetz, een bekende aanhanger en bondgenoot van Donald J. Trump. Hij wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hij is echter nog niet aangehouden en ontkent alle feiten. Zelf zegt Gaetz dat hij afgeperst wordt.

Gaetz wordt ervan beschuldigd een seksuele relatie te hebben gehad met een 17-jarig meisje tegen betaling. De feiten dateren van twee jaar geleden. De 38-jarige Gaetz ontkent alles. Daarnaast wordt ook onderzocht of hij voor haar reiskosten betaalde tijdens hun vermeende seksuele relatie.

“Leugens door mensen die doelwit zijn van afpersingsonderzoek”

Op Twitter reageert Gaetz scherp. “In de afgelopen paar weken werden mijn gezin en ik het slachtoffer van een georganiseerde criminele afpersing door een voormalig beambte van het ministerie van Justitie,” schrijft hij. “Ze willen 25 miljoen dollar (ongeveer 21.3 miljoen euro) en willen mijn goede naam kapotmaken. We hebben al meegewerkt met federale autoriteiten over deze kwestie.”

Hij beweert dat de FBI met hem meewerkt. “Mijn vader draagt een microfoontje op verzoek van de FBI om deze criminelen te pakken te krijgen. Het geplante lek naar de FBI was bedoeld om dit onderzoek te belemmeren. Geen enkele beschuldiging tegen mij is waar en de mensen achter deze leugens zijn het doelwit van een afpersingsonderzoek.” Hij eist dat het ministerie van Justitie de “tapes vrijgeeft die op hun bevel gemaakt zijn.” Ze zouden namelijk “aanwijzingen bevatten dat de beschuldigingen vals zijn”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen