OCMW. Foto Belga.

OCMW. Foto Belga.

Uncategorized

Tunesiër kreeg uitkering en sociale woning in ons land terwijl hij in Tunesië woonde

/

Een 65-jarige Tunesiër heeft een gevangenisstraf van zes maanden met uitestel gekregen omdat hij uitkeringsfraude pleegde in ons land. Hij kreeg een sociale woning en werkloosheidsuitkering van de Belgische staat, maar woonde gewoon in zijn thuisland Tunesië.

Bijna 30.000 euro werkloosheidsuitkeringen en een sociale woning in Gent. Dat kreeg de Tunesiër van de Belgische staat. Dat bedrag moet hij nu echter terugbetalen aan de RVA, bovenop een boete van 8.000 euro voor de gepleegde uitkeringsfraude.

Uit onderzoek bleek immers dat de man vaker in zijn thuisland Tunesië verbleef dan in ons land. Zijn sociale woning stond dus vaak gewoon leeg, en dat terwijl de wachtlijsten voor sociale woningen in ons land immens zijn.

De advocaat van de Tunesiër verklaarde in de rechtbank dat de man vaak naar Tunesië terugreisde omdat zijn vrouw daar nog woonde. “Zijn vrouw, de moeder van hun twee kinderen, woonde daar”, klonk het. “Zij wilde de kinderen ook zien, daarom vloog hij geregeld heen en weer.” 

Maar die verklaring volstond niet voor de rechter, die de man veroordeelde tot een gevangenisstraf met uitstel. Daarnaast dient hij zijn verkregen werkloosheidsuitkeringen terug te betalen en kreeg hij een boete.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




4 gedachten over “Tunesiër kreeg uitkering en sociale woning in ons land terwijl hij in Tunesië woonde”

  1. Veel succes België bij het innen van het verschuldigd bedrag. Ik denk (vrees) dat het te betalen bedrag door beklaagde vanuit Tunesië zal worden vervangen door een figuurlijke middenvinger.

  2. Een gevangenisstraf van zes maanden met uitstel, voor Tunesiër die in Tunis woonde, omdat hij uitkeringsfraude pleegde in ons land. Hij kreeg een sociale woning en werkloosheidsuitkering van de Belgische staat. Noot: De misdaad loont…in België.

  3. Wie zou nu nog durven ontkennen dat belgië (kleine B geen schrijffout) niet het land van melk en honing zou zijn.
    Maar wel met de bedenking: niet voor de autochtone inwoners.

Plaats een reactie

Delen