Thierry Baudet, partijleider van het Forum voor Democratie. Foto: Shutterstock

Thierry Baudet, partijleider van het Forum voor Democratie. Foto: Shutterstock

Uncategorized

Twitter bestempelt Thierry Baudet als misleidend

Niels Geerinck

Twitter heeft een tweet van de Nederlandse politicus Thierry Baudet (FvD) bestempeld als misleidend. Dat meldt het Nederlands Algemeen Dagblad. Met zijn tweet liet Baudet zich kritisch uit tegenover de huidige coronamaatregelen. Doordat Twitter de tweet een waarschuwing heeft gegeven kan deze niet meer worden geliket of geretweet. Het is de eerste keer dat Twitter waarschuwingen bij een Nederlandse tweet plaatst.

Thierry Baudet schreef in zijn tweet dat hij zich absoluut niet zou laten vaccineren. Hij vindt het risico voor hemzelf volstrekt verwaarloosbaar. Volgens Baudet zijn de bijwerkingen van het vaccin heftig en is het langetermijneffect op het immuunsysteem onbekend.

Twitter plaatste onder het bericht meteen een waarschuwing omdat het bericht misleidend zou zijn. Forum voor Democratie reageert verbolgen op het ingrijpen van Twitter. “Als dat geen buitenlandse inmenging is in de Nederlandse democratie, wat dan wel?”, aldus de partij op sociale media.

Techredacteur Laurens Verhagen van de Nederlandse Volkskrant geeft aan dat het de eerste keer is dat Twitter ingrijpt bij een Nederlandse politicus. Het platform greep meermaals in tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van laatstleden. Voormalig president Donald Trump kreeg tijdens de presidentsverkiezingen meermaals een waarschuwing bij tweets over het verloop en de uitslag ervan. Het privéaccount van Trump werd zelfs volledig geblokkeerd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen