Tom Van Grieken. Foto Photonews.

Tom Van Grieken. Foto Photonews.

Uncategorized

Van Grieken haalt uit naar regering over mogelijke ‘korte lockdown’: “We geloven jullie niet meer”

/

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is niet te spreken over het feit dat de coronamaatregelen morgen misschien opnieuw verstrengd worden. Er wordt gepleit voor een ‘korte maar harde lockdown’, maar Van Grieken verwijst naar het falende coronabeleid en gelooft niet meer in die zogenaamd tijdelijke maatregelen. “We slikken een ongrondwettelijke avondklok want het zou maar tijdelijk zijn, weet je nog?”

Morgen zit het Overlegcomité vervroegd samen, naar alle waarschijnlijkheid om opnieuw strengere coronamaatregelen te nemen. Virologen pleiten voor een ‘korte maar harde lockdown’, een scenario dat ook bij bepaalde politici draagvlak geniet en dus een niet onwaarschijnlijk scenario. In een filmpje op sociale media anticipeert Tom Van Grieken al op die mogelijke verstrengingen van morgen, die volgens de experten kort maar krachtig zouden zijn.

“Ten eerste kennen we dat verhaaltje. Dat hebben we al eens gehoord. Als we ons best deden mochten we Kerstmis met onze familie vieren. Resultaat? Nougatbollen”, fulmineert Van Grieken. “We slikken een ongrondwettelijke avondklok want het zou maar tijdelijk zijn, weet je nog? We leven er nu al meer dan vijf maanden mee. Dus kom straks niet af met een korte lockdown, want we geloven jullie niet meer.”

Van Grieken hekelt het feit dat de schuld voor de coronacijfers bij de bevolking gelegd wordt, terwijl de regering tijdens de coronacrisis zelf gefaald heeft. “Het probleem is niet dat wij ons best niet doen, het probleem is dat jullie, de regering, jullie best niet doen.” Hij verwijst daarbij naar de mondmasker-saga, maar ook de track-and-trace app die achteraf niet bleek te werken en de bijzonder moeizame vaccinatiecampagne. “Stop met zeggen dat wij beter ons best moeten doen. Doe jullie job. We betalen er voldoende belastingen voor.”

https://twitter.com/tomvangrieken/status/1374416258377031682

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “Van Grieken haalt uit naar regering over mogelijke ‘korte lockdown’: “We geloven jullie niet meer””

  1. De kritiek op het inconsistent coronabeleid, van de regering is terecht. De kritiek op een mogelijk nieuwe lockdown deel ik niet. De prioriteit is en blijft het vernietigen van het virus. Dat vraagt inspanningen van eenieder. Korte pijn (radicale maatregelen) verkies ik op het verder aanmodderen wat er toe geleid heeft dat we naar een jaar nog altijd het licht aan het einde van de tunnel niet zien. De V-partijen profileren zich als zachte (incompetente) heelmeesters. Het is niet het moment voor politieke spelletjes. Ik pleit voor vertrouwen in de virologen en solidariteit met de zorgsector die dagelijks in de vuurlinie staat. De regering heeft mijn morele steun voor het invoeren van een nieuwe lockdown want ik ben het virus kotsbeu. Ik wil opnieuw leven na de eindoverwinning !

  2. Waarom luister er niemand naar van Grieken?? Ik denk nog thans dat er veel dezelfde mening delen🤔 moeten wij zomaar pikken dat de schuld in ons schoenen geschoven word?? Moeten wij klakkeloos alles volgen.. In het circus heb je als dier nog meer keuzes te maken als nu..
    Waarom verkiezingen als er niet naar geluisterd word en dan moeten wij volgen..
    Logica🤔🤔

  3. Wordt wakker man. Nieuwe lockdown is niet nodig, we leven al een jaar in lockdown. Al bijna een jaar een vuile mondvod op je gezicht, horeca al half jaar gesloten, opgesloten in ons eigen land want grenzen reeds maanden gesloten, één knuffelcontact, geen kerstmis, geen krokus, geen pasen, …. en ga zo maar door. Dit moet stoppen en wel nu! Wie zich graag opsluit doet maar. Je word vandaag niet ziek van Corona maar van die rot politiekers en virologen constant met hun smoel op tv te zien.

  4. Ik ga akkoord met Van Grieken. Een totale lockdown is een zinloze maatregel, die ook al elders zonder blijvend resultaat wordt of werd toegepast. Ook het gegeven “korte pijn” is met een grote korrel zout te nemen, aangezien Vivaldi vrijheidsberovende maatregelen al eerder heeft verlengd. Een “korte” lockdown kan dus maanden of jaren duren…. Moeten wij dit allemaal slikken? De zorgsector is hier op termijn sowieso niet bij gebaat, omdat ook zij afhangt van de economie en de daaruit voortvloeiende belastinggelden. Tijd dus om onze vrijheden terug op te eisen. Laten we Vivaldi en Gems tonen dat de Vlaamse leeuw geen huisdier en al zeker geen proefdier is. Genoeg is genoeg!

  5. Ik lees in de reactie van Alexander: “De prioriteit is en blijft het vernietigen van het virus”. Dit klopt niet en is zelfs quasi onmogelijk. Tot nog toe werd enkel het pokkenvirus na 200 jaar en massale wereldwijde verplichte vaccinatie uitgeroeid. Het is een illusie te denken dat dit virus zal verdwijnen. Strikt genomen is er zelfs geen aanleiding om daar naar te streven. Wereldwijd veroorzaakt het virus een mortaliteit van 0,035 procent; in België: 0,19 %.
    prioriteit moet zijn: 1. het verspreiden van het virus bij de jonge gezonde mensen aangezien zij er niet ziek van worden. 2. Vaccineren van de oudere en kwetsbare bevolking.

  6. en binnenkort nog een gele ster op onze jas als we geen vaccin willen. Tja, linkse dictaturen, het begint steeds met veel beloven en het eindigt steeds met ontelbare slachtoffers. Wij mogen niet reizen maar nog steeds komen er illegalen ons land binnen, ongescreend en wie weet, besmet. Dit is niet mijn regering en al zeker niet mijn premier.

  7. Tom Van Grieken heeft 100% gelijk.
    Ik stel mij trouwens de vraag: hoe zit het momenteel met het percentage van de zelfmoordcijfers in belgië?
    Misschien kan daar ook eens een parlementaire vraag over gesteld worden?
    Op 24/03 hoor ik Van Ranst op radio Minerva (in het “onafhankelijke” radionieuws, volgens een medewerker van die radio)
    Citaat:
    ” De vaccins moeten in de armen, en niet in een schuif liggen in een of andere diepvries.”
    Einde citaat.
    Hierbij stel ik met 2 vragen.
    – 1 Zet Van Ranst weer een grote mond op om de bevolking weer met een beschuldigende vinger te wijzen?
    – 2 Heeft hij weet van een voorraad vaccins dat ergens klaar ligt om gebruikt te worden, maar moet er eerst nog een lockdown doorgedrukt worden om de …logen en …isten hun natte droom waar te maken?
    Wie zal het zeggen.

Plaats een reactie

Delen