Grondwettelijk Hof verwerpt beroep van N-VA tegen federale regeling artsenquota

Minister van Volksgezondheid Vandenbroucke. Photonews

Uncategorized

Van Quickenborne: “De Wever is bijzonder gedreven in het vernederen van mensen”

Anton Schelfaut

In een interview met De Morgen heeft minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) uitgehaald naar de N-VA. Eerder had voorzitter Bart De Wever geëist dat Van Quickenborne veel meer zou investeren in de gerechtelijke politie. “Wat hebben Jambon en De Wever de afgelopen jaren gedaan voor de gerechtelijke politie?”, repliceert de minister.

“Laat me toch even de dingen zeggen zoals ze zijn”, steekt Vincent Van Quickenborne van wal. “Jan Jambon (N-VA) is vier jaar minister van Binnenlandse zaken geweest. De Wever is burgemeester van Antwerpen. Wat hebben ze dan de afgelopen jaren gedaan voor de gerechtelijke politie? Ze hebben toegestaan dat er in Antwerpen een personeelstekort van 25 procent is. Eric Snoeck, de baas van de gerechtelijke politie, heeft me gesmeekt om de boel om te gooien. Wat we ook doen. Eind vorig jaar heb ik samen met minister Annelies Verlinden (CD&V) beslist om 450 extra krachten aan te werven. En nu komt hij ons de les spellen? Kom zeg, een beetje correct blijven.”

Van Quickenborne zegt vooral teleurgesteld te zijn in het gemekker van De Wever. “Waar zit de tegenstander? Bij de georganiseerde misdaad, toch niet in de Wetstraat? Ik wil ervoor gaan, in het belang van iedereen. Weet u dat de gerechtelijke politie met zulke oude, vervuilende auto’s rijdt dat ze Antwerpen-centrum niet in mogen?”

Vernederen

Of het ooit nog goedkomt tussen Open Vld en N-VA, wil De Morgen weten. “De Wever heeft heel hoog spel gespeeld in de formatie door te proberen Open Vld en MR uiteen te trekken, en dat is mislukt”, aldus Van Quickenborne. “Zijn probleem: hij is bijzonder bedreven in het vernederen van mensen. Op een gegeven moment gaat het zo ver dat zij niet meer met hem te maken willen hebben. Dat is ook gebeurd bij mijn voorzitter Egbert Lachaert: het ging erover. De Wever beseft wel welke prijs hij daar nu voor betaalt. In dit soort tijden zit je maar beter aan het stuur dan in de oppositie.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Van Quickenborne: “De Wever is bijzonder gedreven in het vernederen van mensen””

  1. Van Quickenborne: “De Wever is bijzonder gedreven in het vernederen van mensen” (citaat).
    Commentaar: Wat het vernederen van mensen betreft verdienen Bart Somers, Karel De Gucht en Gwendolyn Rutten net als uzelf een oneervolle vermelding. Toevallig vier geradicaliseerde liberalen. Bovendien vind ik uw persoonlijke aanval in de krant ongepast (eufemisme) als minister van Justitie en een slag onder de gordel van een politieke collega (BDW) die wegens zijn afwezigheid geen repliek kon geven. Mijn advies aan Quickie: “wordt toch eens volwassen man en stop met uw puberale fratsen.”

Plaats een reactie

Delen