Vader 17-jarig slachtoffer groepsverkrachting klaagt aan: "Verkrachters van mijn dochter lopen na 2 jaar nog vrij rond"

Minister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) op de trappen van het Justitiepaleis. Foto: Photonews.

Binnenland politiek

Van Quickenborne: “Er gaan dossiers bovenkomen waarin sprake is van corruptie, dat is duidelijk”

Kristof Luypaert

In de nasleep van de gerechtelijke actie ‘SKY ECC’ zijn door het parket van Antwerpen zeven nieuwe dossiers opgestart. Tijdens huiszoekingen op de adressen van de twee Antwerpse advocaten Sahil M. en Jawad A. zijn in totaal 12 telefoontoestellen, waaronder cryptofoons, en aanzienlijke cash geldsommen in beslag genomen. Intussen verwacht minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) dat er ook dossiers gaan bovenkomen waarin sprake is van corruptie.

De twee advocaten die eerder al in beeld kwamen tijdens de gerechtelijke actie zijn intussen allebei door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Het gerecht verdenkt hen van deelname aan een criminele organisatie.

In de andere dossiers gaat het om het bezit van wapens, drugs en witwas, waarbij op dit moment één extra aanhouding is voortgevloeid. Een andere verdachte is vrijgelaten onder voorwaarden. De gerechtelijke onderzoeken worden verdergezet.

Het onderzoek maakt intussen ook duidelijk dat de criminele organisaties zich verspreiden over de ganse maatschappij. Minister Vincent Van Quickenborne verwacht zich alvast aan nog een aantal onthullingen. “Het is schrikwekkend om te zien hoe de georganiseerde criminaliteit de legale bovenwereld heeft kunnen overnemen”, zei Van Quickenborne bij VTM.

Volgens de minister van Justitie zijn er indicaties dat ook mensen uit de publieke sector betrokken zijn bij deze zaak. “Er gaan ongetwijfeld dossiers bovenkomen waarin sprake is van corruptie, dat is duidelijk”, klinkt het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

1 gedachte over “Van Quickenborne: “Er gaan dossiers bovenkomen waarin sprake is van corruptie, dat is duidelijk””

Plaats een reactie

Delen