Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) (Photonews)

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) (Photonews)

Uncategorized

Vandenbroucke: “Dit weekend klein ziekenhuis gevuld met covidpatiënten”

Pieter Van Berkel

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is naar eigen zeggen “zeer ongerust over wat er aan het gebeuren is”. Dat zegt hij in De Ochtend op Radio 1.

Vandenbroucke noemt de voorstellen die de ministers van Onderwijs hebben gedaan “degelijk en interessant”. “We zijn bondgenoten”, zegt de minister. “We hebben allemaal samen dezelfde ambitie: de scholen openhouden en na de paasvakantie volledig heropenen. Dat is een zeer belangrijke, gezamenlijke doelstelling. We moeten daar samen naartoe werken.”

Hij blijft naar eigen zeg wel “zeer ongerust” over de coronacijfers. “Zo zijn er dit weekend 426 mensen opgenomen in de ziekenhuizen”, klinkt het. “Dat is een klein ziekenhuis dat extra gevuld is met Covid-19-patiënten. Vorig weekend ging het nog om 353 opnames en het weekend voordien om 263.”

“Als er zoveel covidpatiënten intensieve zorg nodig hebben, dan ontwricht je normale zorg”, zegt Vandenbroucke. “Dat is wat er stilaan aan het gebeuren is en dat moet stoppen. We moeten er met zijn allen alles aan doen om dat te stoppen, om dat tegen te houden. Anders kunnen we ook de scholen niet open doen, laat staan de horeca.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

5 gedachten over “Vandenbroucke: “Dit weekend klein ziekenhuis gevuld met covidpatiënten””

  1. Frank VDB stelt dat als er zoveel covidpatiënten intensieve zorg nodig hebben, dan ontwricht je normale zorg. Hij laat hiermee uitschijnen dat al deze opgenomen patiënten op ICU terecht komen. Dit is helemaal niet het geval. Slechts een kleine fractie belandt in ICU.

  2. Er werden dit weekend 426 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Dit is correct. Er werden evenwel dit weekend ook 305 mensen uit het ziekenhuis ontslagen. Di betekent een verschil van 121 patiënten. Op zondag 21/03 werden slechts 73 patiënten ontslagen, vermoedelijk omdat het zondag was. Vorige vrijdag wel 171 ontslagen. Morgen bekijken we best de cijfers van vandaag, vermoedelijk ligt het aantal ontslagen vandaag en morgen een stuk hoger. Zo zie je maar hoe makkelijk je cijfers kan manipuleren: er werd helemaal geen klein ziekenhuis gevuld tijdens het weekend. Dit op basis van objectieve cijfers van sciensano.

  3. Als hij (en de “specialisten”) zo ongerust zijn stel ik mij de vraag waarom voetbal en andere beroepssporten nog wel door mogen gaan?
    Wekelijks hoor je dat er bij een of ander ploeg wel een uitbraak van besmettingen is, variërend van tot 4 tot 9 spelers.
    Uiteraard wil men een deel van de bevolking sussen door voetbal wielrennen en andere sporten op TV te geven.
    De Romeinen wisten het al om de bevolking onder de duim te houden: brood en spelen.
    Vandenbroucke is als “de dood” voor het virus omdat hijzelf tot de “risicogroep” behoort”.
    Hij is een paniekzaaier, en de MSM hebben niet liever.
    Ik ontken het virus niet, maar enige relativering zou wel op zijn plaats zijn bij hem, en bij de “specialisten.

Plaats een reactie

Delen