Marc Van Ranst. Foto Photonews.

Marc Van Ranst. Foto Photonews.

Uncategorized

Vandenbroucke en Van Ranst teleurgesteld in Overlegcomité wegens te weinig verstrengingen

/

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en viroloog Marc Van Ranst zijn ontgoocheld over de uiteindelijke beslissingen van het Overlegcomité. Volgens hen werden er te weinig maatregelen genomen.

Een vervroeging van de avondklok, het sluiten van niet-essentiële winkels en het sluiten van de scholen waren enkele van de mogelijke verstrengingen die door virologen geopperd werden in de aanloop van het geplande Overlegcomité. Echte verstrengingen kwamen er uiteindelijk echter niet, met uitzondering van enkele kleinere maatregelen zoals minder zitplaatsen op openbaar vervoer, maar geplande versoepelingen werden wel uitgesteld.

“Onvoldoende”

Dat is niet genoeg, vindt een teleurgestelde Marc Van Ranst die scherp is voor het Overlegcomité. “Ik hoopte dat er nog een deel twee zou volgen. Er zit niet zo veel inhoud in”, aldus een duidelijk ontevreden Van Ranst na de persconferentie. “Deze maatregelen zullen onvoldoende zijn”, klinkt het nog onder meer, en Van Ranst denkt dan ook dat we “hier begin volgende week terug zullen staan”.

Ook minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke was zichtbaar ontgoocheld tijdens en na de persconferentie. “De regeringen zullen de komende dagen zeer snel en krachtig moeten schakelen. Dit is ongetwijfeld niet ons laatste rendez-vous. Meer heb ik daar eigenlijk niet aan toe te voegen”, zei hij ietwat gefrustreerd. Hij liet ook weten vandaag geen interviews meer te willen geven.

Georges-Louis Bouchez, voorzitter van de MR en openlijk tegenstander van nieuwe verstrengingen, reageerde. Hij blijft vooral hopen dat de horeca op 1 mei de deuren mag openen. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft nog niet gereageerd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Vandenbroucke en Van Ranst teleurgesteld in Overlegcomité wegens te weinig verstrengingen”

  1. Het virus voert oorlog tegen de de mens en de Belgische politiek kiest voor de collaboratie/armistice met het virus. Dit land (België) is onnodig ingewikkeld en inefficiënt door zijn talrijke politieke en overbodige structuren en veelvoud aan politieke coalitiepartijen. In de strijd tegen het covid-19 virus kunnen Van Ranst en minister Vandenbroucke op mijn vertrouwen rekenen. Ik blijf hun aanbevelingen opvolgen ondanks alle stress die er soms mee gepaard gaat. Terloops, ik denk dat het huidig aanmodderen van premier Alexander De Croo, door gebrek aan daadkracht, meer kwaad dan goed doet. Hoe zachter de heelmeester hoe langer het virus stand houdt.

Plaats een reactie

Delen