Satellietbeeld van de Ever Given (Wikimedia)

Satellietbeeld van de Ever Given (Wikimedia)

Uncategorized

Vastgelopen containerschip in Suezkanaal vrijgemaakt

Pieter Van Berkel

De Ever Given zou gedeeltelijk vlotgetrokken zijn, na een weeklang het Suezkanaal geblokkeerd te hebben.

De boeg van het grote containerschip zou losgekomen zijn van de oever van het Suezkanaal. Nu zouden sleepboten nog een uur moeten doorwerken om ervoor te zorgen dat het schip verder kan varen. Op websites die maritiem verkeer registreren is te zien hoe het schip intussen lichtjes is opgeschoven.

De Ever Given wordt met tien sleepboten geduwd en getrokken. Intussen werden duizenden tonnen zand uit de oevers van het kanaal gebaggerd.

De Ever Given kwam op 23 maart diagonaal vast te zitten in het Suezkanaal. Het kanaal is de kortste scheepvaartroute tussen Azië en Europa. Hierdoor werd het maritiem verkeer ernstig verstoord. Zeker 369 schepen wachten op doorvaart. Een heleboel andere schepen zijn intussen omgeleid rond Kaap de Goede Hoop in Zuid-Afrika, een omweg van zeven tot tien dagen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen