De aanslag werd vastgelegd op bewakingsbeelden. (Twitter)

De aanslag werd vastgelegd op bewakingsbeelden. (Twitter)

Uncategorized

Veertien gewonden bij bomaanslag op Indonesische kathedraal

Sonja Dahlmans

Er vielen zeker veertien gewonden bij een bomaanslag op een rooms-katholieke kathedraal op het Indonesische eiland Sulawesi.

Vandaag aan het eind van een eredienst in het teken van Palmzondag is er een bomaanslag gepleegd op een rooms katholieke kerk in Indonesië. Het zou gaan om een kathedraal in de plaats Makassar in de provincie Zuid-Sulawesi. Tenminste veertien mensen raakten gewond tijdens de aanslag. De aanslag gebeurde even voor half elf in de morgen.

De daders waren vermoedelijk met zijn tweeën, een van hen kwam om toen hij de explosieven tot ontploffing liet komen nabij de ingang van de kathedraal. Verder spreekt de politie van gevonden mensenresten, maar nog niet veel meer is bekend op het moment.

Volgens een van de priesters, vader Tulak, probeerden de daders de kerk binnen te komen op een motorfiets, maar werden zij bij de ingang tegengehouden door beveiligingsmedewerkers. Een aantal van de gewonden is volgens hem in zeer kritieke toestand. Verdere details over de aanslag en de daders ontbreken nog. Wordt later aangevuld.

Christelijke minderheid in islamitisch land

Het is niet voor het eerst dat er in Indonesië een aanslag op een kerk is geweest. In 2018 werden meerdere kerken in Surabaya, een van de grootste steden van het land, aangevallen. Indonesië is een merendeels islamitisch land, maar er is een christelijke minderheid van rooms katholieke gelovigen en ook de Pinkstergemeente is er aanwezig.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

Plaats een reactie

Delen