Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Vermoorde man in Beveren was slachtoffer van gaybashing

Wijnand Meeus

De man die zaterdagmiddag dood werd teruggevonden in een park in Beveren zou slachtoffer zijn geweest van gaybashing. De 41-jarige David P. zou via een datingapp voor homo’s in de val zijn gelokt. Eén verdacht werd al opgepakt, minstens een van hen zou minderjarig zijn.

David P. werd afgelopen zaterdag naar een park gelokt door drie jonge mannen. Deze maakte gebruik van de datingapp voor homo’s ‘Grindr’. De man, die dacht dat hij een afspraakje had, ging nietsvermoedend naar het park. Daar werd hij door de mannen opgewacht, zwaar toegetakeld en vermoord. Een van de daders kon ondertussen worden opgepakt, hij werd ondertussen verhoord en verblijft in de cel. De identiteit van de andere twee is ook bekend, maar konden nog niet worden opgepakt. Het parket van Oost-Vlaanderen geeft voorlopig geen commentaar en communiceert vandaag over de zaak.

De moord zou het eerste geval van gaybashing met dodelijke afloop in Vlaanderen zijn.  “We zijn verbitterd en hebben schrik”, klinkt het bij Wim Raes, woordvoerder van de Sint-Niklase holibivereniging.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Vermoorde man in Beveren was slachtoffer van gaybashing”

  1. Het is zeer triest dat zo’n moord kan gebeuren. Ik vraag mij maar af met welke ideeën sommige mensen rondlopen… Of zijn die daders nog wel mensen?
    I k hoop maar in alle geval dat de daders niet wegkomen met een belachelijk werkstrafje van 20 uur, maar zwaar gestraft worden!!

Plaats een reactie

Delen