Amerikaanse vicepresident mikpunt van spot na infantiele uitleg over oorlog in Oekraïne

Amerikaans vicepresident Kamala Harris. Shutterstock

Uncategorized

Vicepresident Kamala Harris vindt de VS inherent racistisch

Simon Segers

Amerikaanse president Joe Biden en vicepresident Kamala Harris waren op bezoek in Atlanta, Georgia. Tijdens een speech aan de Emory-universiteit sprak Harris zich uit over de recente schietpartij en over “hoe aanwezig het racisme is in Amerika”.

In de staat Georgia vonden afgelopen woensdagochtend drie schietpartijen plaats, waarvan twee in de hoofdstad Atlanta. Hoewel de politie aanvankelijk een racistisch motief vermoedde, verklaarde de dader later zelf dat dit niet het geval was. De man zou geleden hebben aan een seksverslaving en een regelmatig de getroffen massagesalons hebben bezocht in het verleden.

Anti-Aziatisch racisme

Kamala Harris schijnt geen rekening te houden met deze feiten in haar toespraak. Nadat ze geweld in al zijn vormen veroordeeld heeft, vervolgt ze: “Wat de motieven van de moordenaar ook moge zijn, het volgende is duidelijk: 6 van de 8 dodelijke slachtoffers waren van Aziatische komaf. 7 van hen waren vrouwen.” De vicepresident gaat verder door aan te halen dat geweld tegen Aziaten sterk is toegenomen. Ook president Biden sprak zich hierover herhaaldelijk uit in de afgelopen weken.

Harris, de eerste vrouwelijke en niet-blanke vicepresident van de VS, zei verder: “Racisme is echt in Amerika, en dat is het altijd geweest. Xenofobie is echt in Amerika, en dat is het altijd geweest. Net als seksisme.” Ze voegde ook nog toe dat “mensen in zeer machtige posities Aziatische-Amerikanen tot zondebok maakten”. Ze verwees hier vermoedelijk mee naar voormalig president Trump die het coronavirus het “Chinese virus” noemde.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

1 gedachte over “Vicepresident Kamala Harris vindt de VS inherent racistisch”

Plaats een reactie

Delen