Vlaams Belang-Kamerfractieleider Barbara Pas (Photonews)

Vlaams Belang-Kamerfractieleider Barbara Pas (Photonews)

Uncategorized

Vlaams Belang kwaad om afwezigheid premier De Croo in Parlement

Pieter Van Berkel

Oppositiepartij Vlaams Belang reageert misnoegd op de afwezigheid van premier Alexander De Croo (Open Vld) tijdens het vragenuurtje van het federale parlement. Het Vlaams Belang wil hem laten opvorderen.

De Croo trekt deze namiddag naar de EU-top en laat zich vervangen door minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Het Vlaams Belang vindt het onaanvaardbaar dat de premier, na de ingrijpende beslissingen van het Overlegcomité woensdag, zelf geen tekst en uitleg komt geven in het parlement.

“Ongezien en ongehoord”

“Een premier die regeert via ministeriële besluiten en persconferenties, en het parlement en de oppositie botweg buiten spel zet, is ongezien en ongehoord”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Blijkbaar vindt premier De Croo de EU belangrijker dan de nochtans bijzonder ingrijpende coronamaatregelen in eigen land.”

Kamerfractieleider Barbara Pas kondigt aan de premier te zullen laten opvorderen. “Wij zullen bij aanvang van de zitting donderdag eisen dat de premier in het parlement tekst en uitleg komt geven”, zegt Pas. “Zolang de premier weigert hierop in te gaan kan wat ons betreft de plenaire vergadering van de Kamer geen aanvang nemen. Indien premier De Croo denkt dat hij en zijn regering boven de democratie staan, is het onze plicht om hem ter verantwoording te roepen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen