Bouchez kritisch voor woke Sneeuwwitje: "Dat de wokisten hun eigen verhalen maken" | PAL Tweets

Rachel Zelger en Georges-Louis Bouchez. Shutterstock en Photo News

Uncategorized

Vlaams Belang vindt coronamaatregelen in strijd met grondwet en EVRM

Ruben Notteboom

Het Vlaams Belang vindt dat de coronamaatregelen ver genoeg zijn gegaan. Daarnaast zijn ze volgens hen in strijd met de Belgische grondwet en het Europees Verdrag voor de Bescherming van de Rechten van de Mens (EVRM).

Vlaams Belang is het al een geruime tijd oneens met de Belgische aanpak van de pandemie. Ze verwijten de overheid van wanorde en leugens. Zo publiceerde Tom Van Grieken eerder een video waarin hij een reeks opsomt van wat hij blunders vindt. Hij verwijst naar de mondmaskers die we zelf moesten naaien omdat een strategische voorraad vernietigd was, de problemen rond de zelftesters, de ophef rond de mondmaskers die mogelijk giftig zijn, de corona-app…

(Lees verder onder de tweet)

https://twitter.com/tomvangrieken/status/1374416258377031682

“Liberale leugens” en een afwezige De Croo

De partij haalde eerder ook al uit naar premier De Croo en beschuldigde hem van “liberale leugens” omdat hij eerst beloofde dat de kappers “voorgoed open” zouden gaan, maar nu moeten ze weer sluiten. “Stop met zeggen dat wij beter ons best moeten doen. Doe jullie job. We betalen er voldoende belastingen voor,” klinkt het.

Ook eerder deze week ging De Croo te ver volgens Vlaams Belang. Tijdens het vragenuurtje van het federaal parlement was hij namelijk afwezig omdat hij op de EU-top moest zijn, maar VB wil hem daarvoor laten opvorderen en vindt het onaanvaardbaar. “Een premier die regeert via ministeriële besluiten en persconferenties, en het parlement en de oppositie botweg buiten spel zet, is ongezien en ongehoord”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Blijkbaar vindt premier De Croo de EU belangrijker dan de nochtans bijzonder ingrijpende coronamaatregelen in eigen land.”

“We moeten in eigen boezem kijken voor schendingen van de mensenrechten,” vindt Vlaams Belang

Nu wil Vlaams Belang België op het rooster leggen. Vlaams Belang-senator Bob De Brabandere wil met zijn fractie in de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa, EC/DA, de eerste stappen zetten. Daarvoor diende hij samen met voorzitter Tom Van Grieken een motie in. Als ze nu 50 handtekeningen kunnen verzamelen, kunnen ze de volgende stappen ondernemen.

“Uiteraard wijst men terecht op schendingen van de mensenrechten in onder meer Rusland. Maar men moet ook in eigen boezem durven kijken: in België gaan verschillende coronamaatregelen, en de manier waarop ze gehandhaafd worden, lijnrecht in tegen het EVRM,” zegt De Brabandere in HLN.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen