Fractieleider van het Brussels Parlement, Dominiek Lootens-Stael (Vlaams Belang). Foto Twitter

Fractieleider van het Brussels Parlement, Dominiek Lootens-Stael (Vlaams Belang). Foto Twitter

Uncategorized

Vlaams Belang wil audit van toekenningsprocedure subsidies

Wijnand Meeus

Vlaams Belang Brussel vindt dat er actie moet ondernomen worden tegen de ‘zieke politieke subsidiecultuur’. “We moeten het in dit land zéér dringend eens hebben over de kerntaken van onze overheid én over de doorgeslagen subsidiecultuur, op alle niveaus”, klinkt het bij senator Bob De Brabandere (Vlaams Belang).

In het onderzoek naar Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open Vld) komen steeds meer elementen naar boven. Het Vlaams Belang wil dat de Brusselse overheden vanaf nu niet langer wachten ‘op het bovendrijven van een zoveelste schandaal’. De partij vindt dat men nu werk moet maken van een audit van de geldende subsidies en toekenningsmechanismen.

 “De fraude waarvan mevrouw El Kaouakibi wordt verdacht is slechts één zijde van het verhaal”, klinkt het bij Brussels Vlaams Belang-voorzitter en senator Bob De Brabandere. “De andere zijde is die van het maar al te gul en kritiekloos toekennen van belastinggeld aan weinig transparante projecten. We moeten het in dit land zéér dringend eens hebben over de kerntaken van onze overheid én over de doorgeslagen subsidiecultuur, op alle niveaus. Daarom bepleiten wij een onmiddellijke audit van het intern controlemechanisme op het toekennen van subsidies, zowel op het niveau van de VGC als van de Brusselse regering.”

Ook fractieleider van het Brussels Parlement, Dominiek Lootens-Stael (Vlaams Belang), zegt dat hij al vaak gepleit heeft voor een doorlichting van de subsidies. “We moeten niet iedereen in de sector gaan criminaliseren, want ongetwijfeld zitten er wel goedgemeende initiatieven tussen. Maar de zaak El Kaouakibi heeft ruimschoots aangetoond dat er ook actoren zijn met slechte bedoelingen, die te weinig worden verhinderd.”

“Brussel heeft al geen al te beste reputatie op het vlak van corruptie en onkoosjere subsidies”, voegt hij nog toe. “Dit is een uitgelezen kans om hier voor eens en voor altijd komaf mee te maken.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

2 gedachten over “Vlaams Belang wil audit van toekenningsprocedure subsidies”

Plaats een reactie

Delen