De Vlaamse regering (Photonews)

De Vlaamse regering (Photonews)

Uncategorized

Vlaamse regering belooft 14.000 bijkomende jobs in zorgsector

Pieter Van Berkel

De Vlaamse regering heeft een sociaal akkoord gesloten dat voor 14.000 bijkomende jobs in de zorgsector moet zorgen. Daarnaast komt er vanaf deze maand een gemiddelde loonsverhoging van 6 procent in de woonzorgcentra.

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) kondigde het akkoord aan in een digitale persconferentie. “De Vlaamse regering en de sociale partners hebben deze morgen in alle vroegte een belangrijk akkoord gesloten dat uitstekend nieuws brengt voor de Vlaamse zorg- en welzijnssector”, zei Jambon.

“Als de coronacrisis iets bewezen heeft, dan is het dat we in de zorg extra handen heel hard nodig hebben”, klinkt het verder. “Ik ben enorm blij dat we nu de financiële middelen zochten en vonden om die extra handen ook effectief te kunnen bieden. Niet alleen om extra capaciteit (bijvoorbeeld bijkomende bedden) te voorzien, maar ook om de kwaliteit van onze zorg op te krikken.”

14.000 extra jobs

De Vlaamse regering maakt budgetten vrij om de komende jaren 14.000 bijkomende personeelsleden in de zorgsector aan te werven. Het gaat onder meer m 3.716 extra aanwervingen in de sectoren van de ouderenzorg, kinderopvang en voorzieningen voor personen met een handicap. In De woonzorgcentra komt er vanaf deze maand een gemiddelde loonsverhoging van 6 procent.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen