Vlaanderen investeert 150 miljoen in nieuwe fietspaden

Foto: Shutterstock. Vlaanderen investeert 150 miljoen in nieuwe fietspaden

Uncategorized

Vlaanderen investeert 150 miljoen in nieuwe fietspaden

Wijnand Meeus

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) meldt dat de Vlaamse regering 150 miljoen euro extra vrijmaakt voor gemeenten om nieuwe fietspaden aan te leggen. “Daarnaast wordt ook nog 30 miljoen euro vrijgemaakt om te investeren in veiligere schoolroutes”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld).

‘Plan Kopenhagen’, genoemd naar de omvangrijke fietsinfrastructuur in de stad, maakt 150 miljoen euro vrij voor lokale investeringen voor de aanleg van fietspaden in Vlaanderen. “In Kopenhagen lopen ze voorop op het vlak van fietsinvesteringen. Vlaanderen kan niet achterblijven. Voor elke twee euro die lokale besturen investeren legt de Vlaamse regering er een euro bovenop. Zo stimuleren we maar liefst 450 miljoen euro aan nieuwe en verbeterde fietspaden”, klinkt het bij minister Somers.

 “Daarnaast trek ik ook 30 miljoen euro uit om te investeren in verkeersveiliger schoolroutes: de helft voor investeringen op gemeentelijke wegen, de andere helft op gewestwegen”, vertelt ook Peeters. Die naast de investeringen van Somers dit jaar al 335 miljoen vrijmaakte voor verbetering van fietspaden. De subsidies kunnen door de steden en gemeenten worden aangevraagd vanaf dit voorjaar tot eind september 2022. Als voorwaarde moeten de werken ten laatste worden afgerond in 2025.

 “We moedigen de lokale besturen aan om burgers te betrekken bij de investeringskeuzes. Zij zijn het beste geplaatst om te bepalen waar er best een extra fietspad wordt aangelegd of welk fietspad aan verbetering toe is”, sluit Somers nog af.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen