Vlaanderen investeert 9,1 miljard in woningbouw

Foto: Photonews. Vlaanderen investeert 9,1 miljard in woningbouw

Uncategorized

Vlaanderen investeert 9,1 miljard in woningbouw

Pieter Van Berkel

Vlaanderen zal van 2021 tot 2024 zo’n 9,1 miljard euro investeren in woningbouw. Dat zegt Vlaams minister van Financiën en Wonen Matthias Diependaele (N-VA) naar aanleiding van de virtuele editie van bouwbeurs Batibouw.

“De bouwsector is een van onze belangrijke economische levensaders”, zegt Diependaele. “Het is geen blanco cheque aan de sector, maar het zijn wel middelen vanuit verschillende invalshoeken, van sociale woningbouw over renovatiepremies tot renteloze kredieten. Uiteindelijk komen die middelen op de een of andere manier wel de bouwsector ten goede.”

De komende jaren gaat er 4 miljard euro naar sociale woningbouw, zodat huisvestingsmaatschappijen betaalbare en kwaliteitsvolle sociale woningen kunnen bouwen. Daarnaast wordt er 3,9 miljard euro voorzien voor bijzondere sociale leningen, waarmee mensen met een beperkt inkomen een voordelig woonkrediet kunnen aanvragen om een eigen woning te kopen of te renoveren.1,2 miljard euro gaat naar energie- en renovatiepremies en het renteloos renovatiekrediet.

“Duwtje in de rug”

“Elke euro die we in woningbouw investeren, heeft een hoger rendement voor de bouwsector”, zegt Diependaele. “Met de regering geven wij een duwtje in de rug. Het zijn uiteindelijk de vele Vlamingen die mee investeren en dat is een goede zaak voor de bouwsector.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen