Voor het eerst weer minderjarige jihadisten opgedoken: "Concrete plannen om aanslag te plegen"

Voor het eerst weer minderjarige jihadisten opgedoken: "Concrete plannen om aanslag te plegen"

Uncategorized

Voor het eerst weer minderjarige jihadisten opgedoken: “Concrete plannen om aanslag te plegen”

Kristof Luypaert

Volgens Vincent Van Quickenborne (Open Vld) zijn er recent verschillende minderjarige jongeren opgepakt die concrete plannen hadden om aanslag te plegen. Dat zei de minister van Justitie vanavond bij VTM Nieuws.

Van Quickenborne bevestigde er dat de laatste maanden vier minderjarige jongeren opgepakt zijn die concrete plannen hadden om afzonderlijk een “gewelddadige actie” te plegen in ons land.

De vier opgepakte jongeren, allen tussen de 16 en 18 jaar, planden volgens Van Quickenborne een aanslag alleen en niet in commando. Dat het om concrete actieplannen ging, blijkt onder meer uit het feit dat twee jongeren hun testament al op video hadden opgenomen.

Het is voor het eerst in drie jaar dat er weer minderjarige jihadisten zijn opgedoken. Vandaag is het exact vijf jaar geleden dat op 22 maart 2016 de aanslagen in Zaventem en Maalbeek plaatsvonden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

1 gedachte over “Voor het eerst weer minderjarige jihadisten opgedoken: “Concrete plannen om aanslag te plegen””

Plaats een reactie

Delen