Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Waalse horecasector gooit vervallen bier in de Samber

Wijnand Meeus

Donderdag werd er door meer dan 500 mensen betoogd in Namen. De betoging stond in teken van de horecasector die meer steun vragen van de Waalse overheid. Symbolisch gooiden ze tijdens de actie hun vervallen bier in de Samber.

De Waalse horecasector eist van hun overheid dat ze evenveel steun krijgen als hier in Vlaanderen wordt gegeven aan de hotel-, restaurant- en caféuitbaters. Daarvoor betoogden ze donderdag aan het Waals parlement. Omstreeks 9 uur startte de betoging met rookbommen en klein vuurwerk. Een grote vrachtwagen werd geparkeerd met daarop een muziekinstalatie.

Om 10 uur wierpen de horecauitbaters hun vervallen bier in rivier de Samber. Door de lange sluiting kon dit bier niet worden verkocht en geraakte het over datum. “De Vlaamse horeca krijgt ongeveer vier keer zo veel steun als Wallonië en Brussel. Wij willen ook zoveel steun”, klinkt het bij Eric Dieu, verkoper in de brouwerijsector op de televisiezender RTBF. De Waalse sector eist dezelfde hulp als er in Vlaanderen wordt gegeven. Er werden tenslotte nog meer symbolische acties aangekondigd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Waalse horecasector gooit vervallen bier in de Samber”

Plaats een reactie

Delen