Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) (Photonews)

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) (Photonews)

Uncategorized

Wallonië haalt Vlaanderen in met vaccineren

Pieter Van Berkel

Wallonië heeft Vlaanderen intussen ingehaald met vaccineren. Dat schrijft De Standaard. Waar 12,1 procent van de meerderjarige Vlamingen een prik kreeg, is dat 12,5 procent in Wallonië.

Vlaanderen schoot vroeger uit de startblokken en had de vaccinatiecentra vroeger klaar. Omdat Wallonië sneller door het zorgpersoneel heen zat, waar de vaccinatiebereidheid lager ligt, en met een grote voorraad vaccins aan de brede bevolking kon beginnen, heeft het zuiden van het land intussen Vlaanderen ingehaald.

https://twitter.com/HendrikVuye/status/1375342725789278208

“Uiteindelijk zal het min of meer gelijklopen”, meldt het kabinet van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) aan De Standaard. “De vaccins ­worden via een verdeelsleutel ­geleverd aan de deelstaten. Het is niet zo dat Wallonië plots meer vaccins kreeg dan Vlaanderen.”

Het aantal volledig gevaccineerden ligt wel nog altijd hoger in Vlaanderen. Daar kreeg 5,5 procent van de volwassen bevolking twee prikken, tegenover 4,8 procent in Wallonië. In Vlaanderen werden ook meer 85-plussers gevaccineerd.

Brussel loopt achter

Brussel doet het het slechtst. Daar kreeg slechts 8,6 procent van de bevolking ouder dan 18 een eerste prik. 3,1 procent kreeg in het hoofdstedelijk gewest twee prikken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

2 gedachten over “Wallonië haalt Vlaanderen in met vaccineren”

  1. “Het aantal volledig gevaccineerden ligt wel nog altijd hoger in Vlaanderen.”
    Woensdag kreeg mijn schoonmoeder (85) haar eerste vaccin.
    Nu 2 maanden wachten voor de tweede. 🙁
    Hoe men aan al die “positieve” cijfers komt qua vaccinatiegraad is mij een raadsel.

Plaats een reactie

Delen