Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) (Photonews)

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) (Photonews)

Uncategorized

Weyts: “Ikea open en school dicht, ik begrijp dat niet”

Pieter Van Berkel

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) reageert ontgoocheld op de beslissing van het Overlegcomité om de scholen te sluiten.

“We hebben de afgelopen weken met het volledige onderwijsveld zij aan zij gezweet en gezwoegd om onze scholen veilig open te houden”, zegt Weyts. “Wij zijn blijven vasthouden aan de overtuiging dat we als samenleving prioriteit moeten geven aan ons onderwijs, aan onze kinderen en jongeren. Niet alleen in woord, maar ook in daad. En, neen, onze kinderen en scholen zijn niet de motor van dit virus.”

Volgens de minister stond de Vlaamse regering alleen met de oproep om de scholen open te houden. “Ik ben fier dat de Vlaamse regering op deze positie is blijven staan”, klinkt het. “Maar tot mijn spijt uiteindelijk ook als enige. Kinderen treffen om winkels open te houden, ik begrijp dat niet. De Ikea open en de school dicht. Dat is niet mijn visie op de samenleving.”

Vlaams Belang: “Gebroken beloftes”

Weyts kreeg in het Vlaams Parlement kritiek van het Vlaams Belang. Vlaams Parlementslid Roosmarijn Beckers (Vlaams Belang) maakt gewag van “gebroken beloftes”.

Ook coalitiepartner Open Vld haalde hard uit naar Weyts. “Als u zegt kinderen treffen om winkels open te houden, dan val ik van mijn stoel”, zegt Open Vld-fractieleider Willem-Frederik Schiltz. “Dat is onbetamelijk, want ook winkels worden getroffen. De leerkrachten één week ademruimte geven noem ik met moeite de kinderen hard treffen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

2 gedachten over “Weyts: “Ikea open en school dicht, ik begrijp dat niet””

  1. Negen partijen zijn vertegenwoordigd in het Overlegcomité via zes regeringen.
    Die zijn dus allemaal politiek verantwoordelijk voor de genomen Corona-maatregelen, maar dat houdt sommigen daarvan steeds minder tegen om zich alsnog te profileren met kritiek op die maatregelen.

  2. Ik neem aan dat het normaal is dat de oppositiepartijen kritiek hebben op het soms waanzinnige corona beleid.
    Maar dat regeringspartijen al rollend op de vloer liggen zegt genoeg qua coherentie over deze coalitie ‘s.

Plaats een reactie

Delen