Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Foto Photonews.

Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Foto Photonews.

Uncategorized

Wouter Beke (CD&V): “AstraZeneca leed eerder al reputatieschade”

Wijnand Meeus

Ook minister van Welzijn Wouter Beke steunt te beslissing om verder te blijven vaccineren met het coronavaccin van AstraZeneca. “Vandaag geeft de Hoge Gezondheidsraad groen licht om voort te vaccineren met AstraZeneca. Dus gaan we ook voort”, klinkt het in een interview in het Nieuwsblad.

Volgens Beke moet er meer vertrouwen zijn in de Hoge Gezondheidsraad. “Mocht de Hoge Gezondheidsraad indicaties hebben dat er een verband is tussen die klonters en het vaccin, dan zouden ze heus wel adviseren om te stoppen. Nu adviseren ze om voort te gaan”, zegt de minister van Welzijn. “En op dit moment zijn we kwetsbare mensen, de 85-plussers, aan het vaccineren met AstraZeneca. Die mensen moeten een vaccin kunnen krijgen, want het risico is natuurlijk veel groter dat zij in het ziekenhuis terechtkomen of zelfs sterven wanneer ze een besmetting oplopen.”

Al begrijpt Beke wel dat mensen met vragen zitten. “Ik kan me wel voorstellen dat er heel wat mensen zijn die nu met vragen zitten. Er was al reputatieschade, en dat is er niet beter op geworden. Maar de boodschap is heel duidelijk: het AstraZeneca-vaccin is veilig, en de kwetsbare mensen moeten zo snel mogelijk gevaccineerd worden.”

Op de vraag of het mogelijk is om vaccins over te nemen van andere landen die de vaccinatie stop hebben gezet, zoals Nederland en Duitsland, antwoordt de minister voorzichtig. “Op dit ogenblik is dat nog niet aan de orde. We zullen de komende dagen wel kijken wat er mogelijk is. Maar het wordt sowieso afwachten wat het Europees Geneesmiddelenbureau donderdag adviseert, en of andere landen zich aanpassen aan dat advies.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Wouter Beke (CD&V): “AstraZeneca leed eerder al reputatieschade””

  1. Ik blijf bij mijn bewering dat onze media bewust Oxford /astrazeneca schade wil berokkenen zodat de burgers allemaal een mRNA experiment kunnen krijgen. Trouwens wist U dat Bill Gates en zijn groep GAVI in Zwitserland, diplomatieke onschendbaarheid hebben
    Wat is hun status in den belziek en in de EU?

Plaats een reactie

Delen