Een metrostation in Lyon. Foto Shutterstock

Een metrostation in Lyon. Foto Shutterstock

Uncategorized

Wouter Beke (CD&V): “Tegen 11 juli elke 18-plusser 1 keer prikken”

Anton Schelfaut

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) maakt zich sterk dat, indien de vaccins geleverd worden zoals beloofd, tegen 11 juli elke 18-plusser minstens één keer gevaccineerd zal zijn. Dat heeft hij gezegd in ‘De zevende dag’.

Minister Wouter Beke schuift 11 juli, de Vlaamse feestdag, naar voren als datum waarop elke Vlaming ouder dan achttien jaar minstens één keer geprikt zal zijn. “Dat is een belangrijke symbolische dag, maar het is ook een belangrijke ambitie en daar hebben we ons ook op georganiseerd met onze vaccinatiecentra”, aldus Beke.

Volgende week stijgt het aantal vaccinaties in Vlaanderen tot 140.000 per week. In april en mei neemt dat aantal toe naar respectievelijk 290.000 en 500.000 vaccinaties per week. “Op die manier kunnen wij iedereen tegen 11 juli een eerste keer gevaccineerd hebben.”

De minister houdt wel een belangrijke slag om de arm, daar de vaccins nog geleverd moeten worden zoals beloofd. Zo liet AstraZeneca gisteren weten dat het de komende drie maanden minder dan de helft van de beloofde vaccins zal kunnen leveren. Verder worden de eerste leveringen van Johnson & Johnson verwacht vanaf april.

Jambon: “Niets mis met AstraZeneca-vaccin”

Ook Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) verwacht dat tegen 11 juli iedere 18-plusser minstens een eerste keer gevaccineerd zal zijn. Dat heeft hij gezegd bij VTM Nieuws. “Maar voor mij is het nog belangrijker dat de meest kwetsbare mensen twee prikken zullen gekregen hebben.”

Jambon noemt de bezorgdheid over vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin “onterecht”. “We mogen dat niet opzijzetten. Viroloog Marc Van Ranst heeft zelf AstraZeneca toegediend gekregen. Het is goedgekeurd door meerdere instanties. We moeten alles op alles zetten om die vaccinatiecampagne te kunnen afronden. Ik begrijp dat de perceptie wat verkeerd is, maar er is niets mis met dat vaccin”, benadrukt de minister.

“De mensen laten kiezen tussen vaccins, gaan we ook niet doen, dan zouden we de complexiteit vier maal vergroten”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “Wouter Beke (CD&V): “Tegen 11 juli elke 18-plusser 1 keer prikken””

  1. Het politieke circus van de traditionele partijen wordt met de dag zieliger, ik ben er zelfs niet meer door geschokt maar kan alleen nog medelijden hebben met hun politieke clowns.

  2. Onze Beke wil naar analogie met Biden ook uitpakken met een symbolische feestdag. Biden met Independence day en Beke met de feestdag van de Vlaamse Gemeenschap. Enig verschil: in America zitten ze aan 2 miljoen vaccinaties per dag. In België zitten we aan een kleine 800.000 op twee maanden en een half! Bende losers.

Plaats een reactie

Delen