Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Foto Photonews.

Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Foto Photonews.

Binnenland politiek

Wouter Beke (CD&V) wil AstraZeneca-overschotten inzetten

Wijnand Meeus

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) wil de buitenlandse overschotten van het AstraZeneca-vaccin inzetten in Vlaanderen. Dat zei hij vandaag in het Vlaams Parlement. De minister heeft aan AstraZeneca gevraagd of het mogelijk is om de dosissen te verkrijgen die in het buitenland geweigerd worden.

Verschillende Europese landen hebben de vaccinatie met het vaccin van farmabedrijf AstraZeneca stopgezet. Het vaccin zou volgens deze landen kunnen leiden tot bloedklonters. Zo schortten Duitsland, Frankrijk, Italië en Nederland de inentingen op uit voorzorgsmaatregelen. België besliste om het vaccin wel verder te blijven gebruiken.

Volgens het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) wegen de voordelen van het vaccin wel op tegen de eventuele risico’s op bijwerkingen. Donderdag zal het EMA een nieuwe mededeling doen, meer bepaald over het onderzoek naar een  mogelijk verband tussen de gerapporteerde gevallen van trombose en het vaccin.

(Lees verder onder de tweet)

Beke zegt een bericht te hebben gekregen van AstraZeneca dat ze de vraag aan het onderzoeken zijn en dat ze wachten op de boodschap van het EMA morgen. “Ik heb contact opgenomen met AstraZeneca en gevraagd of het mogelijk is om gebruik te maken van de extra’s, als die er zijn. Als we ze kunnen krijgen, zullen we die inzetten in onze strategie.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen