Foto ter illustratie -Afbeelding: Shutterstock

Foto ter illustratie -Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Zes verdachten opgepakt door FGP in dossier rond ‘dienstverlenende criminele organisaties’

Ruben Notteboom

De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen, de FGP, arresteerde begin maart zes verdachten in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar verdachte dienstverlenende criminele organisaties die andere criminelen zouden ondersteunen.

De organisaties zouden diensten verlenen aan andere criminelen. Zo zouden ze gecodeerde telefoontoestellen aanbieden in criminele kringen. Specialisten van de politie zijn er toch in geslaagd die gecodeerde berichten van Sky ECC te decoderen. De verkregen data leverden veel informatie op in een lopend dossier. Daarnaast kwamen ook nieuwe, strafbare feiten aan het licht die nu onderzocht worden.

Meer dan 300.000 euro in beslag genomen

Door het werk van de specialisten kon de politie enkele adressen in Antwerpen en Schilde achterhalen waar criminelen tijdelijk hun inkomsten zouden verbergen. Op 3 maart ondernam de Federale Gerechtelijke Politie stappen en organiseerde ze politierazzia’s in twee appartementen aan de IJzerlaan. De agenten namen meer dan 290.000 euro cash in beslag. In een huis in Schilde werd ook nog eens 55.000 euro cash in beslag genomen.

Naast geld werden ook vuurwapens en telefoontoestellen gevonden. Vermoedelijk gaat het om cryptofoons. Alles wijst erop dat de organisatie geldtransacties binnen het criminele milieu regelde. De verdachten werden aangehouden op verdenking van witwas en deelname aan criminele organisaties.

6 verdachten aangehouden

De onderzoeksrechter heeft op 5 maart 6 mannen aangehouden. Allemaal zijn ze tussen de 31 en 46 jaar, maar ze komen uit verschillende landen. Het gaat over mannen met de Servische, Macedonische, Albanese en Slovaakse nationaliteit. De raadkamer bevestigde de aanhouding op 10 maart. Eén van de verdachten tekende beroep aan, maar dat werd vandaag ongegrond verklaard. Het gerechtelijk onderzoek loopt nog steeds.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen