Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

120.000 handtekeningen tegen testevenement in Nederland

Wijnand Meeus

Volgende week staat een een testevenement gepland in Nederland waar zo’n 10.000 mensen aanwezig zullen zijn. Maar op dat evenement komt steeds meer commentaar. Het plaatselijke Amphia Ziekenhuis en de Bredase horeca hebben een petitie opgestart die ondertussen al door 120.000 man werd getekend.

Meer dan 1 miljoen mensen probeerde een ticket te bemachtigen voor het evenement. De kaarten werden uiteindelijk via loting verdeeld. Op 24 april zullen 10.000 mensen terug samen kunnen dansen en feesten. Maar toch zijn er vele mensen niet opgezet met het experiment. Onder andere het Amphia Ziekenhuis maar ook de Bredase horeca is furieus over het initiatief. Het is uiteindelijk Amphia-dokter Rogier Crolla die zaterdag een petitie startte tegen het evenement.

“Het vieren van een feest met 10.000 man op 400 meter van een door COVID overbelast ziekenhuis is een slag in het gezicht van patiënten en zorgverleners”, klinkt het in de petitie. Ze verzoeken bijgevolg dan ook het event niet door te laten gaan. Maandag komt de gemeenteraad in Breda samen om te bespreken of het evenement al dan niet zal doorgaan. Volgens lokale media komt burgemeester Paul Depla hier in nauwe schoentjes terecht. Het afschaffen zou namelijk eveneens voor veel teleurstelling en woede kunnen zorgen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “120.000 handtekeningen tegen testevenement in Nederland”

  1. Alles, in heel West-Europa moet gewoon weer open, dat lijkt me wel normaal en vooral veilig. Veilig omdat inmiddels de ouden van dagen en zwakken (ik hoop op vrijwillige basis) gevaccineerd zijn (met allerlei hoogst dubieus, zich nog in een vroeg proefstadium bevindend, vocht waarvan ik gevoelige personen afraad de ingrediënten vermeldt op de bijsluiters eens goed door te nemen). De jongere mensen (laten we zeggen, de gezonde mensen van -80, hebben inmiddels al groepsimmuniteit / auto-immuniteit. Dus vaccineren is niet nodig. Corona heeft op een schrikbarende wijze het gebrek aan Intensive Care en Medium Care bedden aan het licht gebracht in veel landen. Daardoor leek / lijkt Covid-19 véél erger dan het is. Als de regeringen sinds maart 2020 daar iets aan gedaan hadden waren de ernstige gevallen – meestal gevallen van corona gepaard met al reeds ernstig zieke patiënten – ook te managen geweest wat aantal betreft (het ging meestal om mensen die ook zonder corona aan het einde van hun leven waren). Het belangrijkste nu is te voorkomen dat mensen zich moeten identificeren met een “testbewijs”, dat levert niet alleen aanzienlijke gezondheidsschade op: de stick veroorzaakt hemato-encefale barrière beschadiging (vandaar die pijn en bloedneuzen). Die maakt deel uit van een cellaag die bescherming moet bieden tegen vergiften, schadelijke bacteriën, zware metalen en andere giftige stoffen. Meermaals per week een test laten doen is dus niet best!!! Een Europa- of Wereldwijd vaccinatiepaspoort moeten we natuurlijk hélemaal niét hebben! Vrijheid, blijheid. Alles weer open dus.

Plaats een reactie

Delen