14-jarige verdachte steekpartij in Antwerpen vandaag voor jeugdrechter

Illustratief. Foto: Shutterstock.

Uncategorized

14-jarige verdachte steekpartij in Antwerpen vandaag voor jeugdrechter

Kristof Luypaert

Het parket van Antwerpen meldt dat de lokale recherche van PZ Antwerpen verschillende verdachten heeft kunnen arresteren na een steekpartij voor een school op de VII-de Olympiadelaan vorige vrijdag.

Het slachtoffer is een leerling van 16 die tijdens de middagpauze betrokken raakte bij een discussie voor de school. Op een bepaald moment was hij met een mes gestoken. Het slachtoffer vluchtte weg in een bakkerij. De hulpdiensten brachten de jongen met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis.

De lokale recherche identificeerde na doorgedreven onderzoek een 8-tal verdachten, waaronder de vermoedelijke dader. Het zijn allemaal minderjarigen. De 14-jarige die de messteek heeft uitgedeeld, heeft zich intussen ook gemeld bij de politie. Hij heeft de feiten toegegeven en wordt vandaag voorgeleid bij de jeugdrechter. Vier andere jongeren werden eerder al voorgeleid bij de jeugdrechter en kregen maatregelen opgelegd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

3 gedachten over “14-jarige verdachte steekpartij in Antwerpen vandaag voor jeugdrechter”

Plaats een reactie

Delen