Straatoorlog in Luik. Foto VRT.

Straatoorlog in Luik. Foto VRT.

Uncategorized

28 jongeren van Tsjetsjeense origine alweer vrijgelaten na dodelijke straatoorlog met Koerden in Luik

/

De 28 jongeren van Tsjetsjeense origine die werden opgepakt na de zware vechtpartij in Luik, waar onder meer geschoten werd met Kalasjnikovs, zijn alweer vrijgelaten. Dat meldt het Luikse parket zonet. Opvallend: eerder vandaag zei minister van Justitie Vincent Van Quickenborne nog dat de daders zouden kunnen uitgezet worden. Theo Francken reageerde daar al kritisch op.

Vrijdag werd in Luik een conflict uitgevochten tussen rivaliserende Tsjetsjeense en Koerdische jeugdbendes. Op klaarlichte dag werd op straat geschoten met onder meer Kalasjnikovs. Er vielen uiteindelijk één dodelijk slachtoffer en ook enkele gewonden. Er werden 28 jongeren opgepakt, naar verluidt allemaal van Tsjetsjeense origine.

Vanmiddag zei minister van Justitie en vicepremier Vincent Van Quickenborne (Open Vld) dat, indien het gaat om niet-Belgen, die het land zouden kunnen worden uitgezet. Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) stelde zich op Twitter al vragen bij die beweringen van de vicepremier.

(Lees verder onder de tweet.)

“Waarom vraagt VTM Nieuws niet op door? 1/ hoeveel niet-Belgen? 2/ hoeveel opgepakt? 3/ hoeveel opgesloten? 4/ quid landen van herkomst? Terugkeer naar Tsjetsjenië?! Laat me niet lachen. Dit is gewoon dwaze praat”, aldus Francken.

Nu, enkele uren later, blijkt dus dat de opgepakte personen van Tsjetsjeense origine alweer zijn vrijgelaten. Dat meldt het Luikse parket. Op Twitter wordt verwezen naar de uitspraken van Van Quickenborne. “Ja Vincent, we hebben ze ondertussen gewoon allemaal vrijgelaten. Misschien waren de briefjes ‘je moet het grondgebied zo snel mogelijk verlaten’ op of worden deze enkel op maandag afgedrukt? U bent gewoon incapabel. Ontslag nu.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “28 jongeren van Tsjetsjeense origine alweer vrijgelaten na dodelijke straatoorlog met Koerden in Luik”

  1. En wie hier een probleem mee heeft of durft op straat te komen zal door het parket onverbiddelijk hard worden aangepakt.
    Ook een uitspraak van Quickie in dezelfde uitzending

  2. Kunnen (willen) we dit nog geloven? Er wordt op straat iemand van dichtbij geëxecuteerd, er wordt met oorlogswapens op klaarlichte dag midden op straat geschoten. Alles op beeld … en ze laten dat krapuul gewoon lopen??????
    En dan onze Van Quickenborne… hoogdravende woorden op het nieuws. Waar zijn de daden? Zwakke leiders in dit land.

  3. “Zijn ondertussen alweer vrijgelaten”.
    Maar corona maatregelen overtreden (al dan niet bewust) daar kom je zo maar niet mee weg.
    Quickie rookt nog steeds jointjes denk ik. 😉

  4. Niets nieuws, de politici en hun politiek benoemde rechters doen gewoon verder, burger pesten, v.b. je zit met 4 op een bankje = 1000€ boete, je schiet je Kalasjnikov leeg, je krijgt gratis woonst en een vermaning JE MAG DIT NIET MEER DOEN

  5. Het is gevaarlijke ontwikkeling. Gaat om Koerden en Tsjetsjenen. Die zijn het aller allerzwaarste geweld gewend. Daar schieten ze net zo gemakkelijk mensen dood als wij in België en West-Europa een vlieg doodslaan! De Rijkswacht met hun speciale brigades moet terug komen. Geen softie softie watjes beleid meer. Maar met de Vivaldi plucheplakkers regering is er weinig hoop.

Plaats een reactie

Delen