(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

58 procent van Fransen steunt open brief van militairen

Pieter Van Berkel

Meer dan de helft van de Fransen steunt de open brief waarin militairen waarschuwen voor een burgeroorlog en oproepen tot een verdediging van het patriottisme. Dat blijkt uit een opiniepeiling die Harris Interactive in opdracht van LCI heeft uitgevoerd.

64 procent van de ondervraagden geeft aan van de open brief in Valeurs Actuelles gehoord te hebben en 38 procent weet precies waar het over gaat. 58 procent van de ondervraagden steunt de soldaten die de brief schreven. De steekproef bevatte een populatie van 1.613 personen.

In de brief wordt gewaarschuwd voor een interventie door het leger om de orde in Frankrijk te herstellen. Net niet de helft van de ondervraagden – 49 procent – vindt dat het leger moet ingrijpen, met of zonder verzoek van de Franse regering.

84 procent van de ondervraagden denkt dat het geweld dagelijks toeneemt en 73 procent denkt dat het land uiteenvalt. Bij rechtse partijen is de steun voor de open brief overweldigend. 93 procent van de aanhangers van het centrumrechtse Les Républicains en 94 procent van het rechtse Rassemblement National denken dat de Franse wetten niet gelden in bepaalde steden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

6 gedachten over “58 procent van Fransen steunt open brief van militairen”

  1. Alhoewel ik het volledig eens ben met die Open Brief, het is een militair niet toegestaan politieke standpunten in te nemen zolang ze in dienst zijn. Dat geldt zo in Frankrijk, in België, de USA en in alle ernstige landen. Wij doen niet aan staatsgrepen, of dreigen ermee zoals in onderontwikkelde- en moslimlanden.

  2. En toch zien we bij elke verkiezing dat mensen hun mening verloochenen en uit gemakzucht (of gebrek aan moed) voor de partijen blijven stemmen die alles maar laten verder verloederen.

Plaats een reactie

Delen